Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μαρμελάδα μανταρίνι

28/12/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γλυκό κουταλιού κυδώνι 
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

500 gr. μανταρίνια
50 gr. φλούδες μανταρινιού
450 gr. ζάχαρη
1 λοβό φυσικής βανίλιας
Φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

1 Επιλέγουμε φρέσκα και σφιχτά μανταρίνια εποχής. Τα πλένουμε σχολαστικά χωρίς να τα καθαρίσουμε ή να ξύσουμε τη φλούδα τους.
Τα κόβουμε με ένα μαχαίρι στην μέση, οριζόντια, αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια (ανάλογα την ποικιλία).
Τοποθετούμε τα μανταρίνια σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε να τα καλύψουμε και τα βράζουμε για 30 λεπτά.

2 Αποσύρουμε τα φρούτα, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, όπου τα αφήνουμε για 4-6 ώρες αλλάζοντας τους το νερό, ώστε να ξεπρικρίσουν.
Κατόπιν τα στραγγίζουμε καλά και πολτοποιούμε στον επεξεργαστή τροφίμων, μεταφέρουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τις φλούδες του μανταρινιού ψιλοκομμένες.

3 Βράζουμε σε κανονική φωτιά για 15 λεπτά, θα βγούν όλα τα υγρά που έχει απορροφήσει το φρούτο και στην συνέχεια, επιπλέον θα προσθέσουμε 150 ml. νερό θα μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια, την οποία χαράζουμε κατά μήκος.

4 Χαμηλώνουμε την φωτιά και ελέγχουμε αν επαρκούν τα υγρά, βράζουμε περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και να αρχίσει να κοχλάζει, τέλος πριν αποσύρουμε προσθέτουμε ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού.
Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα (εδώ θα διαβάσεις για την αποστείρωση τους), διατηρείται και εκτός ψυγείου.

Σημειώσεις για την συνταγή:

– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μείγμα εσπεριδοειδών φρούτων.
– Αντί για νερό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό πορτοκάλι ή ένα αφρώδες λευκό κρασί.
– Γλυκάνισος, κανέλα, κάρδαμο είναι μπαχαρικά που θα ταιριάξουν με την μαρμελάδα!

Πηγή: funkycook.gr

Previous Post

Γλυκό κουταλιού κυδώνι 

Next Post

Τρουφάκια

Next Post
Γλυκό κουταλιού κυδώνι 

Τρουφάκια

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ