Υλικά (για 2 άτομα:
4 φιλέτα σολομού καθαρισμένα χωρίς κόκκαλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. βότκα
Λίγη ρίγανη
Αλατοπίπερο
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Λαχανικά της αρεσκείας σας (μπρόκολο, κολοκυθάκι, καρότο)
Ετοιμασία:
Βάζετε σε μια γαβάθα το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, τη βότκα, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό και ανακατεύετε. Αυτή θα είναι η μαρινάδα σας. Πλένετε τις φέτες του σολομού και τις βάζετε μέσα στην γαβάθα με την μαρινάδα, την οποία αφήνετε στο ψυγείο για πέντε με έξι ώρες. Στραγγίζετε και ψήνετε τον σολομό στο γκριλ για 15 περίπου λεπτά μέχρι οι φέτες να «σφίξουν». Παράλληλα βράζετε τα λαχανικά για δέκα λεπτά και συνοδεύετε τα φιλέτα με αυτά.
Πηγή: in2life.gr