Συνταγή για μαρινάδα για χοιρινό Χριστουγεννιάτικο στο φούρνο. Εξαιρετική, γιορτινή μαρινάδα με πορτοκάλι μέλι και μουστάρδα που Θα μαλακώσει το κρέας μέσα και έξω που έχει καραμελωμένη κρούστα και Χριστουγεννιάτικο άρωμα. Για όλα τα κομμάτια χοιρινού. Μία συνταγή της φίλης μας Aggeliki Ant.
Υλικά
Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι Από 2 πορτοκάλια
Μελι 1 κουταλιά της σούπας
Μουστάρδα 2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας
Αλάτι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Δενδρολίβανο 5-6 κλωνάρια
Ρίγανη 1-2 κουταλάκια του γλυκού
Εκτέλεση για την μαρινάδα για χοιρινό Χριστουγεννιάτικο
Στο μούλτι προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε να ομογενοποιηθεί μέχρι. Βάζουμε το χοιρινό κρέας σε ένα μεγάλο τάπερ και το κάνουμε με το μείγμα.
Από πάνω προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο και ρίγανη και προσέχουμε η μαρινάδα να πάει σε όλο το κομμάτι του κρέατου. Αφήνουμε το κρέας στη μαρινάδα του για όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα το ψήνουμε σε γάστρα ή ταψί, σκεπασμένο με λαδόκολλα στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Συμβουλές για την μαρινάδα για χοιρινό Χριστουγεννιάτικο
Εμείς την φτιάξαμε για χοιρινό λαιμό (ολόκληρο κομμάτι κρέας).
Πηγή: daddy-cool.gr