Υλικά
½ κιλό μαρίδα, γαύρο ή σαρδέλα
1 κουτ. σούπας τριμμένη φλούδα λάιμ
1/3 φλιτζανιού χυμό λάιμ
¼ φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας λάδι
μερικά φύλλα ρόκας
αλεύρι
καλαμποκέλαιο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζετε τα ψαράκια, βγάζετε τα κεφάλια και τη ραχοκοκκαλιά.
Σε ένα πλατύ μπολ, ανακατεύετε το λάδι, το χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι και τον περισσότερο από το μαϊντανό (αφήνετε λίγο για γαρνίρισμα).
Προσθέτετε τα ψαράκια, τα σκεπάζετε καλά να καλυφθούν από το μίγμα και τα αφήνετε να μαριναριστούν μισή ώρα στο ψυγείο.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το ξύσμα λάιμ και τον μαϊντανό.
Στο μεταξύ ζεσταίνετε καλά το καλαμποκέλαιο. Βγάζετε τα ψάρια, τα στραγγίζετε καλά, τα περνάτε από το αλεύρι και τα τηγανίζετε. Τα σερβίρετε σε πιατέλα, μαζί με τα φύλλα της ρόκας, λίγο επιπλέον ξύσμα λάιμ και φέτες λεμόνι.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
Tips
Την ίδια συνταγή μπορείτε να κάνετε με γαύρο ή μικρή σαρδέλα
Πηγή: olivemagazine.gr