Μαραθοπιτάκια

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φλιτζάνια μάραθο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρεσκος δυόσμος
1 πακέτο σφολιατάκια
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνετε το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 20 λεπτά.

Εν συνεχεία, προσθέτετε τον μάραθο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.

Βγάζετε τα σφολιατάκια από της συσκευασία τους και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν.

Παίρνετε τα σφολιατάκια και στο κάθε ένα βάζετε μια κουταλιά από την γέμιση στο κέντρο της σφολιάτας, διπλώνετε τη ζύμη και πιέζετε τις άκρες να κλείσουν.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σφολιατάκια και την υπόλοιπη γέμιση μέχρι να τελειώσει.

Σε ένα μεγάλο φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις κάψει καλά, τηγανίζετε τα πιτάκια λίγα λίγα, μέχρι να αποκτήσουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τα μαραθοπιτάκια από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε από το επιπλέον ελαιόλαδο σε χαρτί κουζίνας.

Πηγή: infokids.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Μαραθοπιτάκια

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φλιτζάνια μάραθο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρεσκος δυόσμος
1 πακέτο σφολιατάκια
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνετε το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 20 λεπτά.

Εν συνεχεία, προσθέτετε τον μάραθο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.

Βγάζετε τα σφολιατάκια από τη συσκευασία τους και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν.

Παίρνετε τα σφολιατάκια και στο κάθε ένα βάζετε μια κουταλιά από την γέμιση στο κέντρο της σφολιάτας, διπλώνετε τη ζύμη και πιέζετε τις άκρες να κλείσουν.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σφολιατάκια και την υπόλοιπη γέμιση μέχρι να τελειώσει.

Σε ένα μεγάλο φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις κάψει καλά, τηγανίζετε τα πιτάκια λίγα λίγα, μέχρι να αποκτήσουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τα μαραθοπιτάκια από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε από το επιπλέον ελαιόλαδο σε χαρτί κουζίνας.

Πηγή: infokids.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Μαραθοπιτάκια

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

  • αλεύρι μαλακό: 500 γρ.
  • αλάτι: ελάχιστο
  • χυμός λεμονιού: 1 κουταλιά της σούπας
  • χλιαρό νερό: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας και επιπλέον για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

  • σπανάκι ψιλοκομμένο: 1/2 κιλό
  • μάραθο: 1 μεγάλο ματσάκι, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • κρεμμυδάκια φρέσκα: 5, ψιλοκομμένα
  • πράσα: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένα
  • αλάτι: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • πιπέρι: 1 κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής:

Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια 3′-4′.

Προσθέτετε το σπανάκι, το μάραθο, τα πράσα και 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό.

Τα σιγοβράζετε 45′ μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Αλατοπιπερώνετε τα χόρτα, ανακατεύετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

Κατόπιν τα μεταφέρετε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν το λάδι τους.

Στο μεταξύ φτιάχνετε το φύλλο ως εξής:

Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε το λάδι, το χυμό του λεμονιού και το αλάτι.

Ζυμώνετε το μείγμα συμπληρώνοντας σταδιακά χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται για να αποκτήσετε μια ομοιογενή και ελαστική ζύμη.

Τη σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί 20′.

Με τη βοήθεια του πλάστη ή της μηχανής ανοίγετε τη ζύμε σε λεπτά φύλλα πάχους 1 – 1/2 εκ. Κόβετε δίσκους διαμ. 8 εκ.

Σε κάθε δίσκο τοποθετείτε λίγη γέμιση.

Διπλώνετε και κλείνετε προσεκτικά πιέζοντας τις άκρες με πιρούνι και σχηματίζοντας μικρά μισοφέγγαρα.

Τηγανίζετε της μαραθόπιτες σε άφθονο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο μεριές.

Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε λίγο χλιαρές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Διαβάστε περισσότερα στο icookgreek.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Μαραθοπιτάκια

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ (για 10 κοµµάτια)

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

3 κ.σ. ρακή
χυµός από ½ λεµόνι

1 πρέζα αλάτι

1 ποτήρι νερό (περίπου)

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

300 γρ. µάραθα, ψιλοκοµµένα

300 γρ. σπανάκι, ψιλοκοµµένο

4 ξερά κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα

1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιµάζουµε τη ζύµη αναµειγνύοντας σε µια µπασίνα όλα τα υλικά.

Κρατάµε λίγο από το νερό και συνεχίζουµε το ζύµωµα, βρέχοντας τα χέρια µας, µέχρις ότου η ζύµη να γίνει λεία και να µην κολλάει.

Την αφήνουµε σκεπασµένη να «ξεκουραστεί» για µισή ώρα.

Σε άλλη µπασίνα ρίχνουµε όλα τα υλικά της γέµισης και ανακατεύουµε µε ένα κουτάλι, ώστε να ενωθούν.

Η γέµιση πρέπει να γίνει πικάντικη, γι’ αυτό ρυθµίστε το αλατοπίπερο ανάλογα.

Μοιράζουµε τη ζύµη σε 10 κοµµάτια και πλάθουµε σε µπάλες.

Ανοίγουµε κάθε µπάλα σε φύλλο διαµέτρου 15 εκ.

Βάζουµε 2 κουταλιές της σούπας γέµιση στο κέντρο.

Κλείνουµε τις άκρες πατώντας τες, ώστε να σχηµατιστεί πουγκί.

Πιέζουµε µε τα χέρια, ώστε να γίνει δίσκος.

Αλευρώνουµε τον πάγκο της κουζίνας και τον πλάστη και ανοίγουµε προσεκτικά σε λεπτή πίτα.

Πηγή: rethymnoguide.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μαραθοπιτάκια

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 21 μαραθοπιτάκια:

για την ζύμη:

260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

130 γρ. νερό

20 γρ. ελαιόλαδο

5 γρ. αλάτι

για την γέμιση:

320 γρ. βρασμένη πατάτα

90 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

80 γρ. μάραθος ψιλοκομμένος

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. χυμός λεμονιού

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι και μετά τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.

Ανακατεύω και ζυμώνω.

Αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στο μεταξύ φτιάχνω την γέμιση.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω τις 3 κ.σ. λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι με τον μάραθο για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Σβήνω με τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνω.

Αποσύρω από την φωτιά, όταν έχει μαλακώσει το κρεμμύδι.

Σε ένα πιάτο βάζω την βρασμένη πατάτα και την λιώνω με ένα πιρούνι.

Κατόπιν τη ρίχνω μέσα στο τηγάνι κι ανακατεύω καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αφήνω στην άκρη.

Ανοίγω με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια την ζύμη σε λεπτό φύλλο διαστάσεων 30*40cm.

Με το στόμιο ενός ποτηριού κόβω σε στρογγυλά κομμάτια.

Τα γεμίζω με γέμιση, κλείνω και με ένα πιρούνι “σφραγίζω” τις άκρες.

Τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Προαιρετικά τα αλείφω με λίγο νερό και τα πασπαλίζω με σουσάμι.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 C για 30 περίπου λεπτά.

Τα τοποθετώ σε σχάρα κι όταν κρυώσουν, επιτίθεμαι ανηλεώς!

Καλοφάγωτα!

Πηγή: theveggiesisters.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μαραθοπιτάκια

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φλιτζάνια μάραθο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρεσκος δυόσμος
1 πακέτο σφολιατάκια
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνετε το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 20 λεπτά.

Εν συνεχεία, προσθέτετε τον μάραθο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.

Βγάζετε τα σφολιατάκια από της συσκευασία τους και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν.

Παίρνετε τα σφολιατάκια και στο κάθε ένα βάζετε μια κουταλιά από την γέμιση στο κέντρο της σφολιάτας, διπλώνετε τη ζύμη και πιέζετε τις άκρες να κλείσουν.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σφολιατάκια και την υπόλοιπη γέμιση μέχρι να τελειώσει.

Σε ένα μεγάλο φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις κάψει καλά, τηγανίζετε τα πιτάκια λίγα λίγα, μέχρι να αποκτήσουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τα μαραθοπιτάκια από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε από το επιπλέον ελαιόλαδο σε χαρτί κουζίνας.

Πηγή: infokids.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Μαραθοπιτάκια

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φλιτζάνια μάραθο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρεσκος δυόσμος
1 πακέτο σφολιατάκια
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνετε το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 20 λεπτά.

Εν συνεχεία, προσθέτετε τον μάραθο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.

Βγάζετε τα σφολιατάκια από της συσκευασία τους και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν.

Παίρνετε τα σφολιατάκια και στο κάθε ένα βάζετε μια κουταλιά από την γέμιση στο κέντρο της σφολιάτας, διπλώνετε τη ζύμη και πιέζετε τις άκρες να κλείσουν.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σφολιατάκια και την υπόλοιπη γέμιση μέχρι να τελειώσει.

Σε ένα μεγάλο φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις κάψει καλά, τηγανίζετε τα πιτάκια λίγα λίγα, μέχρι να αποκτήσουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τα μαραθοπιτάκια από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε από το επιπλέον ελαιόλαδο σε χαρτί κουζίνας.

Πηγή: infokids.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Μαραθοπιτάκια

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

  • αλεύρι μαλακό: 500 γρ.
  • αλάτι: ελάχιστο
  • χυμός λεμονιού: 1 κουταλιά της σούπας
  • χλιαρό νερό: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας και επιπλέον για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

  • σπανάκι ψιλοκομμένο: 1/2 κιλό
  • μάραθο: 1 μεγάλο ματσάκι, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • κρεμμυδάκια φρέσκα: 5, ψιλοκομμένα
  • πράσα: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένα
  • αλάτι: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • πιπέρι: 1 κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής:

Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια 3′-4′.

Προσθέτετε το σπανάκι, το μάραθο, τα πράσα και 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό.

Τα σιγοβράζετε 45′ μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Αλατοπιπερώνετε τα χόρτα, ανακατεύετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

Κατόπιν τα μεταφέρετε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν το λάδι τους.

Στο μεταξύ φτιάχνετε το φύλλο ως εξής:

Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε το λάδι, το χυμό του λεμονιού και το αλάτι.

Ζυμώνετε το μείγμα συμπληρώνοντας σταδιακά χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται για να αποκτήσετε μια ομοιογενή και ελαστική ζύμη.

Τη σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί 20′.

Με τη βοήθεια του πλάστη ή της μηχανής ανοίγετε τη ζύμε σε λεπτά φύλλα πάχους 1 – 1/2 εκ. Κόβετε δίσκους διαμ. 8 εκ.

Σε κάθε δίσκο τοποθετείτε λίγη γέμιση.

Διπλώνετε και κλείνετε προσεκτικά πιέζοντας τις άκρες με πιρούνι και σχηματίζοντας μικρά μισοφέγγαρα.

Τηγανίζετε της μαραθόπιτες σε άφθονο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο μεριές.

Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε λίγο χλιαρές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Διαβάστε περισσότερα στο icookgreek.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Μαραθοπιτάκια

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ (για 10 κοµµάτια)

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

3 κ.σ. ρακή
χυµός από ½ λεµόνι

1 πρέζα αλάτι

1 ποτήρι νερό (περίπου)

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

300 γρ. µάραθα, ψιλοκοµµένα

300 γρ. σπανάκι, ψιλοκοµµένο

4 ξερά κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα

1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιµάζουµε τη ζύµη αναµειγνύοντας σε µια µπασίνα όλα τα υλικά.

Κρατάµε λίγο από το νερό και συνεχίζουµε το ζύµωµα, βρέχοντας τα χέρια µας, µέχρις ότου η ζύµη να γίνει λεία και να µην κολλάει.

Την αφήνουµε σκεπασµένη να «ξεκουραστεί» για µισή ώρα.

Σε άλλη µπασίνα ρίχνουµε όλα τα υλικά της γέµισης και ανακατεύουµε µε ένα κουτάλι, ώστε να ενωθούν.

Η γέµιση πρέπει να γίνει πικάντικη, γι’ αυτό ρυθµίστε το αλατοπίπερο ανάλογα.

Μοιράζουµε τη ζύµη σε 10 κοµµάτια και πλάθουµε σε µπάλες.

Ανοίγουµε κάθε µπάλα σε φύλλο διαµέτρου 15 εκ.

Βάζουµε 2 κουταλιές της σούπας γέµιση στο κέντρο.

Κλείνουµε τις άκρες πατώντας τες, ώστε να σχηµατιστεί πουγκί.

Πιέζουµε µε τα χέρια, ώστε να γίνει δίσκος.

Αλευρώνουµε τον πάγκο της κουζίνας και τον πλάστη και ανοίγουµε προσεκτικά σε λεπτή πίτα.

Πηγή: rethymnoguide.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μαραθοπιτάκια

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 21 μαραθοπιτάκια:

για την ζύμη:

260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

130 γρ. νερό

20 γρ. ελαιόλαδο

5 γρ. αλάτι

για την γέμιση:

320 γρ. βρασμένη πατάτα

90 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

80 γρ. μάραθος ψιλοκομμένος

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. χυμός λεμονιού

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι και μετά τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.

Ανακατεύω και ζυμώνω.

Αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στο μεταξύ φτιάχνω την γέμιση.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω τις 3 κ.σ. λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι με τον μάραθο για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Σβήνω με τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνω.

Αποσύρω από την φωτιά, όταν έχει μαλακώσει το κρεμμύδι.

Σε ένα πιάτο βάζω την βρασμένη πατάτα και την λιώνω με ένα πιρούνι.

Κατόπιν τη ρίχνω μέσα στο τηγάνι κι ανακατεύω καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αφήνω στην άκρη.

Ανοίγω με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια την ζύμη σε λεπτό φύλλο διαστάσεων 30*40cm.

Με το στόμιο ενός ποτηριού κόβω σε στρογγυλά κομμάτια.

Τα γεμίζω με γέμιση, κλείνω και με ένα πιρούνι “σφραγίζω” τις άκρες.

Τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Προαιρετικά τα αλείφω με λίγο νερό και τα πασπαλίζω με σουσάμι.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 C για 30 περίπου λεπτά.

Τα τοποθετώ σε σχάρα κι όταν κρυώσουν, επιτίθεμαι ανηλεώς!

Καλοφάγωτα!

Πηγή: theveggiesisters.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μαραθοπιτάκια

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φλιτζάνια μάραθο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
1 πακέτο σφολιατάκια
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνετε το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 20 λεπτά.

Εν συνεχεία, προσθέτετε τον μάραθο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.

Βγάζετε τα σφολιατάκια από της συσκευασία τους και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν.

Παίρνετε τα σφολιατάκια και στο κάθε ένα βάζετε μια κουταλιά από την γέμιση στο κέντρο της σφολιάτας, διπλώνετε τη ζύμη και πιέζετε τις άκρες να κλείσουν.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σφολιατάκια και την υπόλοιπη γέμιση μέχρι να τελειώσει.

Σε ένα μεγάλο φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις κάψει καλά, τηγανίζετε τα πιτάκια λίγα λίγα, μέχρι να αποκτήσουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τα μαραθοπιτάκια από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε από το επιπλέον ελαιόλαδο σε χαρτί κουζίνας.

Πηγή: infokids.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Μαραθοπιτάκια

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φλιτζάνια μάραθο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρεσκος δυόσμος
1 πακέτο σφολιατάκια
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνετε το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 20 λεπτά.

Εν συνεχεία, προσθέτετε τον μάραθο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.

Βγάζετε τα σφολιατάκια από της συσκευασία τους και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν.

Παίρνετε τα σφολιατάκια και στο κάθε ένα βάζετε μια κουταλιά από την γέμιση στο κέντρο της σφολιάτας, διπλώνετε τη ζύμη και πιέζετε τις άκρες να κλείσουν.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σφολιατάκια και την υπόλοιπη γέμιση μέχρι να τελειώσει.

Σε ένα μεγάλο φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις κάψει καλά, τηγανίζετε τα πιτάκια λίγα λίγα, μέχρι να αποκτήσουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τα μαραθοπιτάκια από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε από το επιπλέον ελαιόλαδο σε χαρτί κουζίνας.

Πηγή: infokids.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Μαραθοπιτάκια

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

  • αλεύρι μαλακό: 500 γρ.
  • αλάτι: ελάχιστο
  • χυμός λεμονιού: 1 κουταλιά της σούπας
  • χλιαρό νερό: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας και επιπλέον για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

  • σπανάκι ψιλοκομμένο: 1/2 κιλό
  • μάραθο: 1 μεγάλο ματσάκι, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • κρεμμυδάκια φρέσκα: 5, ψιλοκομμένα
  • πράσα: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένα
  • αλάτι: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • πιπέρι: 1 κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής:

Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια 3′-4′.

Προσθέτετε το σπανάκι, το μάραθο, τα πράσα και 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό.

Τα σιγοβράζετε 45′ μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Αλατοπιπερώνετε τα χόρτα, ανακατεύετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

Κατόπιν τα μεταφέρετε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν το λάδι τους.

Στο μεταξύ φτιάχνετε το φύλλο ως εξής:

Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε το λάδι, το χυμό του λεμονιού και το αλάτι.

Ζυμώνετε το μείγμα συμπληρώνοντας σταδιακά χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται για να αποκτήσετε μια ομοιογενή και ελαστική ζύμη.

Τη σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί 20′.

Με τη βοήθεια του πλάστη ή της μηχανής ανοίγετε τη ζύμε σε λεπτά φύλλα πάχους 1 – 1/2 εκ. Κόβετε δίσκους διαμ. 8 εκ.

Σε κάθε δίσκο τοποθετείτε λίγη γέμιση.

Διπλώνετε και κλείνετε προσεκτικά πιέζοντας τις άκρες με πιρούνι και σχηματίζοντας μικρά μισοφέγγαρα.

Τηγανίζετε της μαραθόπιτες σε άφθονο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο μεριές.

Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε λίγο χλιαρές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Διαβάστε περισσότερα στο icookgreek.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Μαραθοπιτάκια

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 21 μαραθοπιτάκια:

για την ζύμη:

260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

130 γρ. νερό

20 γρ. ελαιόλαδο

5 γρ. αλάτι

για την γέμιση:

320 γρ. βρασμένη πατάτα

90 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

80 γρ. μάραθος ψιλοκομμένος

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. χυμός λεμονιού

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι και μετά τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.

Ανακατεύω και ζυμώνω.

Αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στο μεταξύ φτιάχνω την γέμιση.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω τις 3 κ.σ. λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι με τον μάραθο για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Σβήνω με τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνω.

Αποσύρω από την φωτιά, όταν έχει μαλακώσει το κρεμμύδι.

Σε ένα πιάτο βάζω την βρασμένη πατάτα και την λιώνω με ένα πιρούνι.

Κατόπιν τη ρίχνω μέσα στο τηγάνι κι ανακατεύω καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αφήνω στην άκρη.

Ανοίγω με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια την ζύμη σε λεπτό φύλλο διαστάσεων 30*40cm.

Με το στόμιο ενός ποτηριού κόβω σε στρογγυλά κομμάτια.

Τα γεμίζω με γέμιση, κλείνω και με ένα πιρούνι “σφραγίζω” τις άκρες.

Τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Προαιρετικά τα αλείφω με λίγο νερό και τα πασπαλίζω με σουσάμι.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 C για 30 περίπου λεπτά.

Τα τοποθετώ σε σχάρα κι όταν κρυώσουν, επιτίθεμαι ανηλεώς!

Καλοφάγωτα!

Πηγή: theveggiesisters.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μαραθοπιτάκια

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φλιτζάνια μάραθο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρεσκος δυόσμος
1 πακέτο σφολιατάκια
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνετε το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 20 λεπτά.

Εν συνεχεία, προσθέτετε τον μάραθο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.

Βγάζετε τα σφολιατάκια από της συσκευασία τους και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν.

Παίρνετε τα σφολιατάκια και στο κάθε ένα βάζετε μια κουταλιά από την γέμιση στο κέντρο της σφολιάτας, διπλώνετε τη ζύμη και πιέζετε τις άκρες να κλείσουν.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σφολιατάκια και την υπόλοιπη γέμιση μέχρι να τελειώσει.

Σε ένα μεγάλο φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις κάψει καλά, τηγανίζετε τα πιτάκια λίγα λίγα, μέχρι να αποκτήσουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τα μαραθοπιτάκια από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε από το επιπλέον ελαιόλαδο σε χαρτί κουζίνας.

Πηγή: infokids.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Μαραθοπιτάκια

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φλιτζάνια μάραθο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρεσκος δυόσμος
1 πακέτο σφολιατάκια
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνετε το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 20 λεπτά.

Εν συνεχεία, προσθέτετε τον μάραθο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.

Βγάζετε τα σφολιατάκια από της συσκευασία τους και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν.

Παίρνετε τα σφολιατάκια και στο κάθε ένα βάζετε μια κουταλιά από την γέμιση στο κέντρο της σφολιάτας, διπλώνετε τη ζύμη και πιέζετε τις άκρες να κλείσουν.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σφολιατάκια και την υπόλοιπη γέμιση μέχρι να τελειώσει.

Σε ένα μεγάλο φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις κάψει καλά, τηγανίζετε τα πιτάκια λίγα λίγα, μέχρι να αποκτήσουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τα μαραθοπιτάκια από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε από το επιπλέον ελαιόλαδο σε χαρτί κουζίνας.

Πηγή: infokids.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο