Συστατικά
Για τη μανιταρόσουπα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, λευκά ξερά
- 2 σκ. σκόρδο
- θυμάρι
- 1 κιλό μανιτάρια champignon
- 100 γρ. κρασί λευκό
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 800-1000 γρ. νερό
- 2 κύβους λαχανικών
- 500 γρ. γάλα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.γ. βούτυρο
- λάδι τρούφας
- 1 κ.γ. ελιά, σε πάστα
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαόψωμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο χοντροκομμένο, το θυμάρι και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια χοντροκομμένα και σβήνουμε με λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα 500 γρ. νερό, τους κύβους λαχανικών, το γάλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός για να πολτοποιηθεί. Ρίχνουμε το υπόλοιπο βραστό νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε, το βούτυρο και το λάδι τρούφας. Συνοδεύουμε με ελιόψωμο, πάστα ελιάς, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Πηγή: akispetretzikis.com