Μανιταρόσουπα (βίντεο)

1 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

Για τη μανιταρόσουπα

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, λευκά ξερά
  • 2 σκ. σκόρδο
  • θυμάρι
  • 1 κιλό μανιτάρια champignon
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 800-1000 γρ. νερό
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 500 γρ. γάλα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • λάδι τρούφας
  • 1 κ.γ. ελιά, σε πάστα
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαόψωμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο χοντροκομμένο, το θυμάρι και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια χοντροκομμένα και σβήνουμε με λευκό κρασί.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα 500 γρ. νερό, τους κύβους λαχανικών, το γάλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός για να πολτοποιηθεί. Ρίχνουμε το υπόλοιπο βραστό νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε, το βούτυρο και το λάδι τρούφας. Συνοδεύουμε με ελιόψωμο, πάστα ελιάς, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Μοιραστείτε το άρθρο