Μανιταρόσουπα με σύγκλινο

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 8

500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα στα 8

500 γρ. μανιτάρια σιτάκε, κομμένα στα 8

200 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε φέτες

200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

100 ml λευκό κρασί

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 lt ζωμό μανιταριών

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Λάδι τρούφας, για το σερβίρισμα

Φρέσκο θυμάρι, για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Τοποθετούμε μία φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.

2 Έπειτα, προσθέτουμε το σύγκλινο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

3 Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

4 Αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε το ζωμό μανιταριών, ανακατεύουμε και βράζουμε για 25-30 λεπτά.

5 Ύστερα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και μπλεντάρουμε με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να αποκτήσει η σούπα λεία υφή.

6 Κατόπιν, προσθέτουμε στη σούπα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και βράζουμε εκ νέου σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.

7 Τέλος, σερβίρουμε τη μανιταρόσουπα ζεστή μαζί με λάδι τρούφας και φρέσκο θυμάρι.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Μοιραστείτε το άρθρο