Μανιτάρια στιφάδο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά: 

1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους,

1 μεγάλο κρεμμύδι, ½ κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο,

½ κιλό ντομάτες ώριμες,

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί,

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο,

½ κουταλάκι δεντρολίβανο,

αλάτι,

πιπέρι.

Εκτέλεση: 

Αφού πλύνουμε τα μανιτάρια, κόβουμε το κοτσάνια τους και τα χαράζουμε.

Τα στραγγίζουμε, τα στύβουμε και αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.

Το σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο, τα σοτάρουμε σε λίγο λάδι, τα σβήνουμε με το κρασί και, όπως είναι, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμα.

Πριν σβήσουμε τη φωτιά, δοκιμάζουμε και, αν τα μανιτάρια είναι ακόμα σκληρά, ψήνουμε λίγη ακόμα ώρα.

Πηγή: rethymnoguide.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μανιτάρια στιφάδο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά: 

1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους,

1 μεγάλο κρεμμύδι, ½ κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο,

½ κιλό ντομάτες ώριμες,

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί,

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο,

½ κουταλάκι δεντρολίβανο,

αλάτι,

πιπέρι.

Εκτέλεση: 

Αφού πλύνουμε τα μανιτάρια, κόβουμε το κοτσάνια τους και τα χαράζουμε.

Τα στραγγίζουμε, τα στύβουμε και αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.

Το σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο, τα σοτάρουμε σε λίγο λάδι, τα σβήνουμε με το κρασί και, όπως είναι, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμα.

Πριν σβήσουμε τη φωτιά, δοκιμάζουμε και, αν τα μανιτάρια είναι ακόμα σκληρά, ψήνουμε λίγη ακόμα ώρα.

Πηγή: rethymnoguide.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μανιτάρια στιφάδο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά: 

1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους,

1 μεγάλο κρεμμύδι, ½ κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο,

½ κιλό ντομάτες ώριμες,

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί,

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο,

½ κουταλάκι δεντρολίβανο,

αλάτι,

πιπέρι.

Εκτέλεση: 

Αφού πλύνουμε τα μανιτάρια, κόβουμε το κοτσάνια τους και τα χαράζουμε.

Τα στραγγίζουμε, τα στύβουμε και αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.

Το σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο, τα σοτάρουμε σε λίγο λάδι, τα σβήνουμε με το κρασί και, όπως είναι, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμα.

Πριν σβήσουμε τη φωτιά, δοκιμάζουμε και, αν τα μανιτάρια είναι ακόμα σκληρά, ψήνουμε λίγη ακόμα ώρα.

Πηγή: rethymnoguide.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μανιτάρια στιφάδο

2 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

  • 500 γρ μανιτάρια Πλευρώτους και αγαρικά
  •  λίγα βασιλομανίταρα αποξηραμένα
  • 500 γρ κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml ξύδι
  • 1 δοσομετρική κούπα ψιλοκομμένα ντοματάκια από συσκευασία
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  •  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  Μερικούς κόκκους πιπεριού

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια κάνοντας μια σταυρωτή μαχαιριά από τη μεριά της ρίζας τους.
  2. Σε ζεστό νερό βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια σε μέτρια κομμάτια.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα μανιτάρια. Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να μας περιμένουν
  4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και μόλις αρχίσουν να βράζουν σβήνουμε με το ξύδι. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τα μπαχαρικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα μανιτάρια που είχαμε μουλιάσει και τα σοταρισμένα μαζί με μέρος από το νερό που μούλιασαν και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη σε μέτρια φωτιά. Ενδιάμεσα προσθέτουμε αν χρειαστεί κι άλλο από το νερό που έχουμε μουλιάσει τα μανιτάρια.
  6. Δοκιμάζουμε αν έχουν βράσει μανιτάρια και κρεμμυδάκια και δυναμώνουμε την ένταση της εστίας και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά να χυλώσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από την εστία αφήνουμε να ηρεμήσει για πέντε λεπτά
  7. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα εποχής. Εμείς συνοδεύσαμε και με λίγο χταπόδι ξιδάτο της προηγούμενης μέρας.

Σημειώσεις

Τα μανιτάρια μπορεί να είναι μόνο πλευρώτους.

Η προσθήκη των αποξηραμένων είναι προαιρετική. Αν δεν τα βάλετε θα προσθέσετε νερό ζεστό αντί αυτού που έχουμε πάρει από το μούλιασμα.

Κάποιοι στη θέση του ξυδιού χρησιμοποιούν κόκκινο κρασί. Στην περίπτωση αυτή η ποσότητα θα είναι μεγαλύτερη περίπου διπλάσια του ξυδιού.

Πηγή: asproylas.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μανιτάρια στιφάδο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά: 

1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους,

1 μεγάλο κρεμμύδι, ½ κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο,

½ κιλό ντομάτες ώριμες,

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί,

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο,

½ κουταλάκι δεντρολίβανο,

αλάτι,

πιπέρι.

Εκτέλεση: 

Αφού πλύνουμε τα μανιτάρια, κόβουμε το κοτσάνια τους και τα χαράζουμε.

Τα στραγγίζουμε, τα στύβουμε και αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.

Το σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο, τα σοτάρουμε σε λίγο λάδι, τα σβήνουμε με το κρασί και, όπως είναι, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμα.

Πριν σβήσουμε τη φωτιά, δοκιμάζουμε και, αν τα μανιτάρια είναι ακόμα σκληρά, ψήνουμε λίγη ακόμα ώρα.

Πηγή: rethymnoguide.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μανιτάρια στιφάδο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά: 

1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους,

1 μεγάλο κρεμμύδι, ½ κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο,

½ κιλό ντομάτες ώριμες,

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί,

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο,

½ κουταλάκι δεντρολίβανο,

αλάτι,

πιπέρι.

Εκτέλεση: 

Αφού πλύνουμε τα μανιτάρια, κόβουμε το κοτσάνια τους και τα χαράζουμε.

Τα στραγγίζουμε, τα στύβουμε και αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.

Το σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο, τα σοτάρουμε σε λίγο λάδι, τα σβήνουμε με το κρασί και, όπως είναι, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμα.

Πριν σβήσουμε τη φωτιά, δοκιμάζουμε και, αν τα μανιτάρια είναι ακόμα σκληρά, ψήνουμε λίγη ακόμα ώρα.

Πηγή: rethymnoguide.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μανιτάρια στιφάδο

2 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

  • 500 γρ μανιτάρια Πλευρώτους και αγαρικά
  •  λίγα βασιλομανίταρα αποξηραμένα
  • 500 γρ κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml ξύδι
  • 1 δοσομετρική κούπα ψιλοκομμένα ντοματάκια από συσκευασία
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  •  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  Μερικούς κόκκους πιπεριού

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια κάνοντας μια σταυρωτή μαχαιριά από τη μεριά της ρίζας τους.
  2. Σε ζεστό νερό βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια σε μέτρια κομμάτια.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα μανιτάρια. Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να μας περιμένουν
  4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και μόλις αρχίσουν να βράζουν σβήνουμε με το ξύδι. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τα μπαχαρικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα μανιτάρια που είχαμε μουλιάσει και τα σοταρισμένα μαζί με μέρος από το νερό που μούλιασαν και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη σε μέτρια φωτιά. Ενδιάμεσα προσθέτουμε αν χρειαστεί κι άλλο από το νερό που έχουμε μουλιάσει τα μανιτάρια.
  6. Δοκιμάζουμε αν έχουν βράσει μανιτάρια και κρεμμυδάκια και δυναμώνουμε την ένταση της εστίας και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά να χυλώσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από την εστία αφήνουμε να ηρεμήσει για πέντε λεπτά
  7. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα εποχής. Εμείς συνοδεύσαμε και με λίγο χταπόδι ξιδάτο της προηγούμενης μέρας.

Σημειώσεις

Τα μανιτάρια μπορεί να είναι μόνο πλευρώτους.

Η προσθήκη των αποξηραμένων είναι προαιρετική. Αν δεν τα βάλετε θα προσθέσετε νερό ζεστό αντί αυτού που έχουμε πάρει από το μούλιασμα.

Κάποιοι στη θέση του ξυδιού χρησιμοποιούν κόκκινο κρασί. Στην περίπτωση αυτή η ποσότητα θα είναι μεγαλύτερη περίπου διπλάσια του ξυδιού.

Πηγή: asproylas.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μανιτάρια στιφάδο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά: 

1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους,

1 μεγάλο κρεμμύδι, ½ κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο,

½ κιλό ντομάτες ώριμες,

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί,

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο,

½ κουταλάκι δεντρολίβανο,

αλάτι,

πιπέρι.

Εκτέλεση: 

Αφού πλύνουμε τα μανιτάρια, κόβουμε το κοτσάνια τους και τα χαράζουμε.

Τα στραγγίζουμε, τα στύβουμε και αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.

Το σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο, τα σοτάρουμε σε λίγο λάδι, τα σβήνουμε με το κρασί και, όπως είναι, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμα.

Πριν σβήσουμε τη φωτιά, δοκιμάζουμε και, αν τα μανιτάρια είναι ακόμα σκληρά, ψήνουμε λίγη ακόμα ώρα.

Πηγή: rethymnoguide.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μανιτάρια στιφάδο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά: 

1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους,

1 μεγάλο κρεμμύδι, ½ κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο,

½ κιλό ντομάτες ώριμες,

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί,

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο,

½ κουταλάκι δεντρολίβανο,

αλάτι,

πιπέρι.

Εκτέλεση: 

Αφού πλύνουμε τα μανιτάρια, κόβουμε το κοτσάνια τους και τα χαράζουμε.

Τα στραγγίζουμε, τα στύβουμε και αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.

Το σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο, τα σοτάρουμε σε λίγο λάδι, τα σβήνουμε με το κρασί και, όπως είναι, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμα.

Πριν σβήσουμε τη φωτιά, δοκιμάζουμε και, αν τα μανιτάρια είναι ακόμα σκληρά, ψήνουμε λίγη ακόμα ώρα.

Πηγή: rethymnoguide.gr

Μοιραστείτε το άρθρο