Mπόλικο κρεμμύδι, γενναίο σκόρδο και λίγη καυτερή πιπεριά. Έτσι μαγείρευαν και μαγειρεύουν το ιμάμ μπαϊλντί οι Πολίτισσες, έτσι το μαγειρεύει και η Πολίτισσα σεφ Νένα Ισμυρνόγλου.
Διαδικασία
- Για τις μελιτζάνες ιμάμ, χαράζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος στη μέση, χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι και χωρίς να τις ανοίξουμε στα δύο.
- Αφαιρούμε ανά 1 εκ. τη φλούδα (μία ναι, μία όχι*) και τις βάζουμε σε μπολ με 2 λίτρα νερό και 40 γρ. αλάτι, για 30 λεπτά. Ξεβγάζουμε και στεγνώνουμε με πετσέτα.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι ή σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα με βαρύ πάτο ελαιόλαδο (περίπου 1 εκ. από τον πυθμένα του σκεύους) και το ζεσταίνουμε μέχρι η θερμοκρασία του λαδιού να φτάσει περίπου τους 170°C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, ελέγχουμε αν το λάδι έχει τη σωστή θερμοκρασία με έναν κύβο ψωμιού: το λάδι πρέπει να «τσιτσιρίσει», χωρίς να βγάλει καπνούς.
- Τότε ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν. Τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας με τρυπητή κουτάλα, να στραγγίξουν από το περιττό λάδι…
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr
Πηγή: kathimerini.gr