Μακαρόνια με ντομάτα, κάππαρη και ανθότυρο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

Για τη σάλτσα

6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2-3 μέτριες ντομάτες ή 7-8 ντοματάκια από κονσέρβα, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη

2 κουτ. σούπας ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες

2 κουτ. σούπας «φυλλαράκια» φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένο ή 1/2 κουτ. σούπας ξερό, καλά κοπανισμένο στο γουδί

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό ή δυόσμο, ψιλοκομμένα

200 γρ. ανθότυρο νωπό, θρυμματισμένο με το πιρούνι

Διαδικασία

Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Τα βράζουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
Σάλτσα: Εν τω μεταξύ, σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το σκόρδο, την κάππαρη, τις ελιές, το δεντρολίβανο και 3 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 – 6 λεπτά.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 – 2 λεπτά.
Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας) και το μαϊντανό ή το δυόσμο. Μοιράζουμε αμέσως στα πιάτα, σκορπίζουμε από πάνω το ανθότυρο και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr – Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου – Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

 

Μοιραστείτε το άρθρο