Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια για σπαγγέτι
500 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
5-6 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
5 κλοναράκια βασιλικό
Ρίγανη
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το σκόρδο, τις γαρίδες , λάδι και ρίγανη και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Συνεχίζοντας προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες,(ή τις έχουμε λιώσει στο μούλτι) λίγο αλάτι-ζάχαρη, τον πελτέ και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, στη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 10 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια αφού τα σουρώσουμε.
Δυναμώνουμε την εστία, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά καλά και σερβίρουμε την μακαρονάδα του ψαρά μας με ψιλοκομμένο βασιλικό και τριμμένο τυράκι για γαρνιτούρα.
Πηγή: logospellas.gr