Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 500 γρ. σπαγκέτι
- 2 ματσάκια σπαράγγια, καθαρισμένα (κόβουμε και πετάμε 2 εκ. από τη βάση των σπαραγγιών και στη συνέχεια «ξεφλουδίζουμε» τα 4-5 εκ. της βάσης του στελέχους για να απομακρύνουμε τις ενοχλητικές ίνες, φροντίζοντας να αφήσουμε ανέπαφες τις ευαίσθητες κορυφές)
- 2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 60 ml κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας «φυλλαράκια» άνηθου, ψιλοκομμένα
- ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
Διαδικασία
- Για την μακαρονάδα με σπαράγγια ξεκινάμε και βράζουμε τα σπαγκέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τα σπαράγγια στα δύο και τα ζεματίζουμε για 3-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
- Τα σουρώνουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα σπαράγγια με το σκόρδο για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
- Πασπαλίζουμε με το τυρί και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 179.
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης – Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου
Πηγή: gastronomos.gr