Υλικά (για 12 μάφιν):
4 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. αμύγδαλο σκόνη (τριμμένο στο μπλέντερ)
κεράσια απύρηνα
Για το κραμπλ:
80 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη μαύρη
80 γρ. βούτυρο
100 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη (τριμμένο στο μπλέντερ)
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ρίχνετε σιγά-σιγά μέσα στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας απαλά (όχι στο μίξερ). Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη αμυγδάλου και το βούτυρο. Μοιράζετε το μείγμα σε καραμελόχαρτα, τα οποία είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε μέσα σε φόρμες για μάφιν. Βάζετε από 3 – 4 κεράσια στην επιφάνεια κάθε μάφιν και πάνω από αυτά πασπαλίζετε λίγο κραμπλ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30 λεπτά. Εάν χρειαστεί, ψήνετε λίγο παραπάνω. Αφήνετε να κρυώσουν και πασπαλίζετε με άχνη.
Για το κράμπλ: Ανακατεύετε το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύετε έως ότου σχηματιστεί ένα συμπαγές μείγμα. Το διατηρείτε για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο και το τρίβετε με τον τρίφτη.
Συνταγή: Stelios Parliaros