Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνα του τσαγιού ζάχαρη
4 αβγά
1 μπέικιν πάουτερ
1 φλιτζάνα φρέσκο γάλα
1 αβγό για το άλειμα
800 γρ. μηζήθρα
1 φλιτζάνα ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το λαδι
Ρίχνομε σιγά σιγά το αλεύρι το μπέικιν και το γάλα
Ζυμώνουμε το υλικό μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική
Στη συνέχεια ζυμώνω τη μυζύθρα με μια φλιτζάνα ζάχαρη
Μετά παίρνω ζύμη και ανοίγω φύλλο πάχους δύο εκατοστά
Κόβω στρογγυλά κομμάτια, γεμίζω με γέμιση και κρατώντας με το αριστερό χέρι κλείνω με το δεξί, πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλα πρός το κέντρο
Στη συνέχεια χτυπάμε ένα αβγό και τα αλείφουμε απο πάνω
Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου
Πηγή:sintagespareas.gr