Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
4 αβγά
1 μπέικιν πάουτερ
1 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
1 αβγό για το άλειμμα
800 γρ. μυζήθρα
1 φλιτζάνια ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το λάδι
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι το μπέικιν και το γάλα
Ζυμώνουμε το υλικό μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική
Στη συνέχεια ζυμώνω τη μυζήθρα με μια φλιτζάνια ζάχαρη
Μετά παίρνω ζύμη και ανοίγω φύλλο πάχους δύο εκατοστά
Κόβω στρογγυλά κομμάτια, γεμίζω με γέμιση και κρατώντας με το αριστερό χέρι κλείνω με το δεξί, πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλα προς το κέντρο
Στη συνέχεια χτυπάμε ένα αβγό και τα αλείφουμε από πάνω
Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου
Πηγή: sintagespareas.gr