Λυχναράκια

1 λεπτά ανάγνωσης

Τι χρειαζόμαστε:

1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

4 αβγά

1 μπέικιν πάουτερ

1 φλιτζάνια φρέσκο γάλα

1 αβγό για το άλειμμα

800 γρ. μυζήθρα

1 φλιτζάνια ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το λάδι

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι το μπέικιν και το γάλα

Ζυμώνουμε το υλικό μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική

Στη συνέχεια ζυμώνω τη μυζήθρα με μια φλιτζάνια ζάχαρη

Μετά παίρνω ζύμη και ανοίγω φύλλο πάχους δύο εκατοστά

Κόβω στρογγυλά κομμάτια, γεμίζω με γέμιση και κρατώντας με το αριστερό χέρι κλείνω με το δεξί, πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλα προς το κέντρο

Στη συνέχεια χτυπάμε ένα αβγό και τα αλείφουμε από πάνω

Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου

Πηγή: sintagespareas.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Λυχναράκια

1 λεπτά ανάγνωσης

Τι χρειαζόμαστε:

1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

4 αβγά

1 μπέικιν πάουτερ

1 φλιτζάνια φρέσκο γάλα

1 αβγό για το άλειμμα

800 γρ. μυζήθρα

1 φλιτζάνια ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το λάδι

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι το μπέικιν και το γάλα

Ζυμώνουμε το υλικό μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική

Στη συνέχεια ζυμώνω τη μυζήθρα με μια φλιτζάνια ζάχαρη

Μετά παίρνω ζύμη και ανοίγω φύλλο πάχους δύο εκατοστά

Κόβω στρογγυλά κομμάτια, γεμίζω με γέμιση και κρατώντας με το αριστερό χέρι κλείνω με το δεξί, πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλα προς το κέντρο

Στη συνέχεια χτυπάμε ένα αβγό και τα αλείφουμε από πάνω

Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου

Πηγή: sintagespareas.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Λυχναράκια

2 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

1 κιλό ανθότυρο

3 κουτ. σουπ. ζάχαρη

4 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα

Για τη ζύμη

2 3/4 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

1 κιλό ζάχαρη

6 αυγά

5 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 φλιτζάνια φρέσκο γάλα

1/2 κουτ.γλυκ. βανίλια

1 κουτ.γλυκ. μαγειρική σόδα

Για το άλειμμα

1 αυγό χτυπημένο

Για το σερβίρισμα

κανέλα σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου ενωθούν καλά τα δύο υλικά. Προσθέτετε την σόδα διαλυμένη στο γάλα, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή και μαλακή ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
  2. Ετοιμάζετε τη γέμιση. Βάζετε σε ένα μπολ το ανθότυρο κομμένο σε κομμάτια, προσθέτετε τη ζάχαρη, το αυγό, την κανέλα και τον δυόσμο. Ζυμώνετε καλά με το χέρι έως ότου ενωθούν τα υλικά.
  3. Στη συνέχεια, παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη και ανοίγετε μεγάλα φύλλα πάχους περίπου 0,5 εκ. Σχηματίζετε με ένα κουπ – πάτ ή με ένα μικρό πιατάκι κύκλους διαμέτρου περίπου 4-5 εκ. και βάζετε στο κέντρο του κάθε κύκλου ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Κλείνετε περιμετρικά σηκώνοντας τις άκρες της ζύμης και «τσιμπάτε» με τα δάχτυλα, ώστε να σχηματιστεί ένα λυχναράκι και να κλειστεί καλά η γέμιση.
  4. Μεταφέρετε τα λυχναράκια σε ελαφρά βουτυρωμένα ρηχά ταψιά ή λαμαρίνες, τα αλείφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σερβίρετε αφού τα πασπαλίσετε με κανέλα.

Πηγή: mirsini.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Λυχναράκια

1 λεπτά ανάγνωσης

Τι χρειαζόμαστε:

1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

4 αβγά

1 μπέικιν πάουτερ

1 φλιτζάνια φρέσκο γάλα

1 αβγό για το άλειμμα

800 γρ. μυζήθρα

1 φλιτζάνια ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το λάδι

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι το μπέικιν και το γάλα

Ζυμώνουμε το υλικό μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική

Στη συνέχεια ζυμώνω τη μυζήθρα με μια φλιτζάνια ζάχαρη

Μετά παίρνω ζύμη και ανοίγω φύλλο πάχους δύο εκατοστά

Κόβω στρογγυλά κομμάτια, γεμίζω με γέμιση και κρατώντας με το αριστερό χέρι κλείνω με το δεξί, πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλα προς το κέντρο

Στη συνέχεια χτυπάμε ένα αβγό και τα αλείφουμε από πάνω

Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου

Πηγή: sintagespareas.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Λυχναράκια

6 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Για τη ζύμη

500γρ μαλακό αλεύρι

10γρ baking powder (μισό φακελάκι)

1/4 κουταλιά γλυκού σόδα

1/2 φλυτζάνι ζάχαρη

1/2 φλυτζάνι γάλα

1/2 φλυτζάνι λάδι

2 αυγά

Για τη γέμιση

900γρ ανθότυρο κρητικό (έχει πιο γεμάτη γεύση από τον ηπειρώτικο)

1 και 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη (τη θέλει τη ζάχαρη για να φανούν τα αρώματά του)

1 αυγό και 1 ασπράδι (κρατείστε τον κρόκο για το άλειμμα)

1 κοφτή κουταλιά βούτυρο

1 κουταλάκι γλυκού κοφτό κανέλα

1 βανίλια

ξύσμα 1 μεγάλου φρέσκου λεμονιού

τον κρόκο του αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα για άλειμμα της γέμισης

Μέθοδος εκτέλεσης

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

Κοσκινίζουμε αλεύρι, baking, σόδα και τα βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ. Με τον γάντζο ζυμώνουμε, προσθέτοντας τα υγρά υλικά: γάλα, λάδι, αυγά. Γίνεται εύκολα μια μέτρια μαλακιά ζύμη, την οποία αφήνουμε να ωριμάσει για μισή ώρα.

Ανοίγουμε τα φύλλα

Δένουμε τη μηχανή φύλλου πάνω στον πάγκο. Για να τελειώσω μια και καλή με το άνοιγμα των φύλλων, που με θέλει όρθια και να κάνω την ευχάριστη δουλειά του τσιμπήματος, που με θέλει καθιστή, κάνω όλα τα φύλλα, πρώτα πιο χοντρά, μετά όσο λεπτά τα θέλω, μετά τα κόβω στρογγυλά, μετά παίρνω το πυργάκι και πάω στο τραπέζι.

Πλάθω τη ζύμη σε ένα χοντρό κορδόνι. Κόβω κομμάτια περίπου 2εκ. Κάθε κομμάτι το πλαταίνω με το χέρι μου σε παραληλόγραμμο και το περνώ 2-3 φορές το καθένα από τη μηχανή, θέση 5 (σαν 1 μετράω το πιο λεπτό φύλλο). Όσο περνάει από τη μηχανή, τόσο καλοζυμώνεται και αποκτά συνοχή το φύλλο. Κάθε ένα το αλευρώνω και τα κάνω πυργάκια, το ένα πάνω στο άλλο, γιατί ο χώρος που δουλεύω είναι περιορισμένος.

Μετά, γυρίζω τη μηχανή στη θέση 2 και αρχίζω να περνάω ένα ένα όλα τα φύλλα για να γίνουν πιο λεπτά. Αλευρώνω καλά πάνω κάτω. Το πυργάκι με τα χοντρά φύλλα χαμηλώνει και το πυργάκι με τα λεπτά φύλλα ψηλώνει.

Μετά, παίρνω ένα τσέρκι 9 εκ και κόβω κυκλάκια από κάθε λεπτό φύλλο, τα οποία ντανιάζω το ένα πάνω στο άλλο αφού σιγουρευτώ πως έχουν αρκετό αλεύρι που δεν θα τα αφήσει να κολλήσουν μεταξύ τους.

Αυτή ήταν η δύσκολη δουλειά. Μου πήρε 1 ώρα και 15 λεπτά. Μετά πήρα το πιάτο με τη γέμιση και πήγα στο τραπέζι για να παίξω!

Στο τραπέζι, να τσιμπήσουμε τα λυχναράκια

Για να ετοιμάσω τη γέμιση, λυώνω τον ανθότυρο με την πρέσα του πουρέ (αυτό το εργαλείο που πατάμε τις βραστές πατάτες), προσθέτω όλα τα υλικά και ανακατεύω να γίνει ομοιογενής.

Δείτε στο βίντεο πως γίνονται τα τσιμπήματα της ζύμης. Η ζύμη αυτή είναι ανοιγμένη στο χέρι και πιο χοντρή από τα καλτσούνια στις φωτογραφίες.

Παίρνω ένα κουταλάκι του γλυκού μαζί μου και μια οδοντογλυφίδα, μαζί με το ανοξείδωτο ταψί στρωμένο με χαρτί φούρνου και πάω στο τραπέζι εργασίας.

Έχω κόψει ένα τετράγωνο κομμάτι χαρτί 12Χ12 εκ, πάνω στο οποίο βάζω κάθε στρογγυλό κομμάτι ζύμης. Βάζω μία γεμάτη κουταλιά γέμισης στο κέντρο του κύκλου, την απλώνω ώστε να αφήσει 2εκ περιθώριο από την άκρη της ζύμης και αρχίζω να τσιμπάω τη ζύμη.

Με το δεξί χέρι κρατάω την οδοντογλυφίδα μέσα στο ταρτάκι εκεί που θέλω να κάνω το τσίμπημα και με το αριστερό χέρι τσιμπάω τη ζυμη. Με κάποιο από τα άλλα δάχτυλα σπρώχνω το χαρτί ώστε να κινείται το λυχναράκι και να κάνω γρήγορα τα τσιμπήματα. Στη διάμετρο των 9εκ θέλει 12 τσιμπήματα.

Με τη βοήθεια του χαρτιού σηκώνω το λυχναράκι και το μεταφέρω στο ταψί. Μόλις γεμίσω το ταψί, παίρνω με ένα κουταλάκι του γλυκού ελάχιστο αραιωμένο κρόκο με γάλα και το ρίχνω πάνω στη γέμιση. Με το πίσω μέρος του κουταλιού στρώνω πολύ ωραία τη γέμιση και απλώνω το αυγό. Όταν έβαζα πινέλο μου άφηνε γραμμές πάνω στη γέμιση.

Ψήνουμε

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεων 170βαθμών, στη δεύτερη σχάρα από κάτω, σε αλουμινένιο ταψί ή σε ανοιχτόχρωμη λαμαρίνα, για 20-25 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ετοιμάζω το επόμενο ταψί. Μόλις βγουν από το φούρνο τα ακουμπάω σε φρέσκα λεμονόφυλλα ή νερατζόφυλλα (καλά πλυμμένα και σκουπισμένα), το ένα πάνω στο άλλο σαν πυργάκια. Αν θέλετε να στολίσετε πιατέλα, δείτε τη φωτογραφία πόσο όμορφα γίνονται με τα φύλλα και τους ανθούς!

Αν δεν έχετε όρεξη να βγείτε να μαζέψετε φύλλα, απλώστε με πινέλο ανθόνερο πάνω στη γέμιση όσο είναι ζεστή.

Διατηρούνται 4 μέρες, με εξαιρετική γεύση, εκτός ψυγείου αυτή την εποχή. Μπορούν να καταψυχθούν άψητα, πριν αλειφθούν με το αυγό (δεν το έχω κάνει ποτέ).

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή της Βίκης Κουμάντου εδώ

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Λυχναράκια

1 λεπτά ανάγνωσης

Τι χρειαζόμαστε:

1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

4 αβγά

1 μπέικιν πάουτερ

1 φλιτζάνια φρέσκο γάλα

1 αβγό για το άλειμμα

800 γρ. μυζήθρα

1 φλιτζάνια ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το λάδι

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι το μπέικιν και το γάλα

Ζυμώνουμε το υλικό μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική

Στη συνέχεια ζυμώνω τη μυζήθρα με μια φλιτζάνια ζάχαρη

Μετά παίρνω ζύμη και ανοίγω φύλλο πάχους δύο εκατοστά

Κόβω στρογγυλά κομμάτια, γεμίζω με γέμιση και κρατώντας με το αριστερό χέρι κλείνω με το δεξί, πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλα προς το κέντρο

Στη συνέχεια χτυπάμε ένα αβγό και τα αλείφουμε από πάνω

Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου

Πηγή: sintagespareas.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Λυχναράκια

2 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

1 κιλό ανθότυρο

3 κουτ. σουπ. ζάχαρη

4 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα

Για τη ζύμη

2 3/4 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

1 κιλό ζάχαρη

6 αυγά

5 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 φλιτζάνια φρέσκο γάλα

1/2 κουτ.γλυκ. βανίλια

1 κουτ.γλυκ. μαγειρική σόδα

Για το άλειμμα

1 αυγό χτυπημένο

Για το σερβίρισμα

κανέλα σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου ενωθούν καλά τα δύο υλικά. Προσθέτετε την σόδα διαλυμένη στο γάλα, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή και μαλακή ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
  2. Ετοιμάζετε τη γέμιση. Βάζετε σε ένα μπολ το ανθότυρο κομμένο σε κομμάτια, προσθέτετε τη ζάχαρη, το αυγό, την κανέλα και τον δυόσμο. Ζυμώνετε καλά με το χέρι έως ότου ενωθούν τα υλικά.
  3. Στη συνέχεια, παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη και ανοίγετε μεγάλα φύλλα πάχους περίπου 0,5 εκ. Σχηματίζετε με ένα κουπ – πάτ ή με ένα μικρό πιατάκι κύκλους διαμέτρου περίπου 4-5 εκ. και βάζετε στο κέντρο του κάθε κύκλου ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Κλείνετε περιμετρικά σηκώνοντας τις άκρες της ζύμης και «τσιμπάτε» με τα δάχτυλα, ώστε να σχηματιστεί ένα λυχναράκι και να κλειστεί καλά η γέμιση.
  4. Μεταφέρετε τα λυχναράκια σε ελαφρά βουτυρωμένα ρηχά ταψιά ή λαμαρίνες, τα αλείφετε με τη βοήθεια ένος πινέλου με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σερβίρετε αφού τα πασπαλίσετε με κανέλα.

Πηγή: mirsini.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Λυχναράκια

1 λεπτά ανάγνωσης

Τι χρειαζόμαστε:

1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

4 αβγά

1 μπέικιν πάουτερ

1 φλιτζάνια φρέσκο γάλα

1 αβγό για το άλειμμα

800 γρ. μυζήθρα

1 φλιτζάνια ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το λάδι

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι το μπέικιν και το γάλα

Ζυμώνουμε το υλικό μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική

Στη συνέχεια ζυμώνω τη μυζήθρα με μια φλιτζάνια ζάχαρη

Μετά παίρνω ζύμη και ανοίγω φύλλο πάχους δύο εκατοστά

Κόβω στρογγυλά κομμάτια, γεμίζω με γέμιση και κρατώντας με το αριστερό χέρι κλείνω με το δεξί, πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλα προς το κέντρο

Στη συνέχεια χτυπάμε ένα αβγό και τα αλείφουμε από πάνω

Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου

Πηγή:sintagespareas.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Λυχναράκια

1 λεπτά ανάγνωσης

Τι χρειαζόμαστε:

1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

4 αβγά

1 μπέικιν πάουτερ

1 φλιτζάνια φρέσκο γάλα

1 αβγό για το άλειμμα

800 γρ. μυζήθρα

1 φλιτζάνια ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το λάδι

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι το μπέικιν και το γάλα

Ζυμώνουμε το υλικό μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική

Στη συνέχεια ζυμώνω τη μυζήθρα με μια φλιτζάνια ζάχαρη

Μετά παίρνω ζύμη και ανοίγω φύλλο πάχους δύο εκατοστά

Κόβω στρογγυλά κομμάτια, γεμίζω με γέμιση και κρατώντας με το αριστερό χέρι κλείνω με το δεξί, πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλα προς το κέντρο

Στη συνέχεια χτυπάμε ένα αβγό και τα αλείφουμε από πάνω

Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου

Πηγή: sintagespareas.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Λυχναράκια

2 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

1 κιλό ανθότυρο

3 κουτ. σουπ. ζάχαρη

4 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα

 

Για τη ζύμη

2 3/4 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

1 κιλό ζάχαρη

6 αυγά

5 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 φλιτζάνια φρέσκο γάλα

1/2 κουτ.γλυκ. βανίλια

1 κουτ.γλυκ. μαγειρική σόδα

 

Για το άλειμμα

1 αυγό χτυπημένο

Για το σερβίρισμα

κανέλα σκόνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου ενωθούν καλά τα δύο υλικά. Προσθέτετε την σόδα διαλυμένη στο γάλα, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή και μαλακή ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
  2. Ετοιμάζετε τη γέμιση. Βάζετε σε ένα μπολ το ανθότυρο κομμένο σε κομμάτια, προσθέτετε τη ζάχαρη, το αυγό, την κανέλα και τον δυόσμο. Ζυμώνετε καλά με το χέρι έως ότου ενωθούν τα υλικά.
  3. Στη συνέχεια, παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη και ανοίγετε μεγάλα φύλλα πάχους περίπου 0,5 εκ. Σχηματίζετε με ένα κουπ – πάτ ή με ένα μικρό πιατάκι κύκλους διαμέτρου περίπου 4-5 εκ. και βάζετε στο κέντρο του κάθε κύκλου ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Κλείνετε περιμετρικά σηκώνοντας τις άκρες της ζύμης και «τσιμπάτε» με τα δάχτυλα, ώστε να σχηματιστεί ένα λυχναράκι και να κλειστεί καλά η γέμιση.
  4. Μεταφέρετε τα λυχναράκια σε ελαφρά βουτυρωμένα ρηχά ταψιά ή λαμαρίνες, τα αλείφετε με τη βοήθεια ένος πινέλου με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σερβίρετε αφού τα πασπαλίσετε με κανέλα.

Πηγή: http://www.mirsini.gr/

Μοιραστείτε το άρθρο