Υλικά για 6 άτομα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2-1/4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1-1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
2 ολόκληρα μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζανιού πλήρες γάλα – 180 γραμμάρια
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
2 ολόκληρα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά, για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
Βήμα 2
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι, στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια.
Βήμα 3
Ανακατεύετε το μείγμα με το αλεύρι μαζί με το με μείγμα από το γάλα μέχρι να γίνει ένας απαλός χυλός.
Βήμα 4
Στη συνέχεια προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μήλα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
Βήμα 5
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα με 1 λίτρο ηλιέλαιο.
Βήμα 6
Για να τσεκάρετε αν είναι έτοιμο για τηγάνισμα θα ρίξετε ένα μικρό κομματάκι από τους λουκουμάδες μέσα στο καυτό λάδι και θα δείτε αν είναι έτοιμο όταν αρχίζει και το τηγανίζει.
Βήμα 7
Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι του γλυκού κάνετε μπαλάκια από λουκουμάδες και τα ρίχνετε στο καυτό λάδι.
Βήμα 8
Τηγανίζουμε για 2 1/2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν ένα σκούρο καφέ χρώμα οι λουκουμάδες μας.
Βήμα 9
Τέλος στραγγίζετε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε ζεστούς με άχνη ζάχαρη.
Πηγή: newsbeast.gr