Υλικά
Για το χυλό
5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αβγά
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1½ φλιτζάνι γιαούρτι παραδοσιακό
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1½ φλιτζάνι νερό
4 κουτ. σούπας μέλι
Για το πασπάλισμα
κανέλα και γαρίφαλο
καρύδια χοντροαλεσμένα
Διαδικασία
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης των λουκουμάδων μέχρι να πάρετε έναν πηχτό χυλό.
Τον αφήνετε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί κι ετοιμάζετε στο μεταξύ το σιρόπι: βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 6 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση και προσθέτετε το μέλι.
Ζεσταίνετε σε κατσαρολάκι μπόλικο λάδι. Παίρνετε με το αριστερό χέρι σφιχτό χυλό, τον κλείνετε στην παλάμη σας έτσι ώστε κατά το κλείσιμο να βγαίνει μικρή ποσότητα – σαν χοντρό κορδόνι. Με κουταλάκι του γλυκού κόβετε μικρή ποσότητα του χυλού και τη ρίχνετε στο ζεστό λάδι.
Συνεχίζετε ρίχνοντας λίγους λουκουμάδες κάθε φορά στο καυτό λάδι και τους τηγανίζετε. Οι λουκουμάδες ανεβαίνουν στην επιφάνεια του λαδιού. Τους ανακατεύετε με τρυπητή κουτάλα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Ύστερα τους βγάζετε από το λάδι και τους αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να τελειώσετε με τους υπόλοιπους.
Τους σιροπιάζετε και τους πασπαλίζετε με κανελογαρίφαλο και καρύδια.
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης- Food Styling Elena Jeffrey
Πηγή: olivemagazine.gr – Συνταγή: Σιμόνη Καφίρη