Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λουκουμάδες με 2 υλικά (βίντεο)

23/03/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Λουκουμάδες με 2 υλικά (βίντεο)
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

Για το τηγάνισμα

400 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τους λουκουμάδες

480 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

500 γρ. πορτοκαλάδα με ανθρακικό

Για το σερβίρισμα

μέλι

καρύδια

κανέλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ας μαγειρέψουμε…

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να κάψει.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και την πορτοκαλάδα, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα ταψί και το αφήνουμε δίπλα από το τηγάνι.

Παίρνουμε λίγο χυλό με το χέρι μας, τον κλείνουμε μέσα στη χούφτα μας και πιέζουμε ώστε να ξεχειλίσει ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα.

Βουτάμε ένα κουταλάκι του γλυκού σε ηλιέλαιο και με αυτό παίρνουμε μια κουταλιά από τον χυλό που ξεχειλίζει από το χέρι μας, και τη ρίχνουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε 10-15 λουκουμάδες κάθε φορά στο τηγάνι γιατί θέλουμε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα βυθίζοντάς τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο λάδι με το πίσω μέρος μιας τρυπητής κουτάλας, για να ψηθούν καλά.

Αφαιρούμε τους λουκουμάδες από το τηγάνι με την τρυπητή κουτάλα και τους μεταφέρουμε στο ταψί με το απορροφητικό χαρτί.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα.

Σερβίρουμε τους λουκουμάδες με μέλι, καρύδια και κανέλα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Previous Post

Ο Ιωάννη Καποδίστριας και η συμβολή του στην επανάσταση του 1821

Next Post

Αμυγδαλωτά

Next Post
Αμυγδαλωτά

Αμυγδαλωτά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ