Τι θα χρειαστείς
4 λουκάνικα της επιλογής σου
1 κιλό πατάτες
½ κιλό καρότα
½ κιλό πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 βολβό μάραθου
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Πιπέρι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ιταλικά βότανα σε mix (ή όποια μυρωδικά σου αρέσουν)
½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
Πως θα το φτιάξεις
Ξεφλούδισε τις πατάτες και κόφτες στα τέσσερα. Στη συνέχεια κόψε το κρεμμύδι σε φέτες. Κόψε το μάραθο σε φέτες αφού πρώτα βγάλεις από πάνω τα κοτσάνια. Κόψε τις πιπεριές σε λωρίδες και τοποθέτησε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το λάδι, τα ιταλικά βότανα, το τριμμένο σκόρδο και το ζωμό κοτόπουλου. Αφού το μείγμα μας ετοιμαστεί το ρίχνουμε επάνω στα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο και άφησέ το να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 250 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι βάλε τα λουκάνικα και τσιγάρισε μέχρι να πάρουν ένα πιο έντονο χρώμα. Βγάλε τα λουκάνικα από το τηγάνι και κόφτα στην μέση. Αφού γίνουν οι πατάτες βγάλε από τον φούρνο και πρόσθεσε τα λουκάνικα και το μπαλσάμικο. Βάλε τις πατάτες με τα λουκάνικα μέσα στο φούρνο και ψήσε για 25-30 λεπτά.
Το φαγητό σου είναι έτοιμο!
Πηγή: joytv.gr