ΥΛΙΚΑ (για ένα λίτρο ή περισσότερο)
► 5 μικρά μανταρίνια
► 4 γαρίφαλα
► 3 φλιτζάνια βότκα ή περισσότερη
► 1-1 ½ φλιτζάνι σιρόπι μανταρίνι (δείτε προηγούμενη συνταγή και τη σημείωση που ακολουθεί)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρυπήστε με καλαμένιο ή ανοξείδωτο σουβλάκι τα μανταρίνια και σε μερικές από τις τρύπες βάλτε γαρίφαλα.
Τοποθετήστε σε μεγάλη γυάλα και περιχύσετε με τη βότκα που πρέπει να σκεπάζει τα φρούτα.
Αφήστε να μείνουν 10-12 μέρες σε δροσερό μέρος, ανακινώντας τη γυάλα 1-2 φορές τη μέρα.
Σουρώστε τη βότκα και ανακατώστε τη με 1 φλιτζάνι σιρόπι ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλετε το λικέρ.
Βάλτε σε μπουκάλια και αφήστε να μείνει το λικέρ τουλάχιστον 3 βδομάδες προτού να το σερβίρετε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δεν έχετε περίσσευμα σιρόπι από γλυκό μανταρίνι, βράστε για 8-10 λεπτά 2 φλιτζάνια ζάχαρη με 1 φλιτζάνι νερό, προσθέτοντας φλούδες από 2-3 μανταρίνια.
Αφήστε να κρυώσει τελείως το σιρόπι, σουρώστε το και προσθέστε το στη βότκα.
(Μαγειρεύει η Αγλαία Κρεμέζη, Gourmet 2.11.2008)
Πηγή: enet.gr