Υλικά:
1 φύλλο ζύμης για τάρτα, έτοιμη ή σπιτική
300 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κορν φλάουρ
80 γρ. αλεύρι
Λίγο αλάτι
3 κρόκοι αυγών
60 ml χυμός λεμονιού
Ξύσμα ενός λεμονιού
40 γρ. φρέσκο βούτυρο
2 φλ. του τσαγιού νερό
Για τη μαρέγκα:
3 ασπράδια αυγών
120 γρ. ζάχαρη άχνη
Λίγη βανίλια σκόνη
Εκτέλεση:
Αν φτιάξετε σπιτικό φύλλο ετοιμάστε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της βασικής συνταγής που θα βρείτε εδώ. Στρώνετε το φύλλο ζύμης σε φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24 εκατοστών. Τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι σε διάφορα σημεία. Αφήνετε τη φόρμα με το φύλλο στο ψυγείο για μισή ώρα. Την ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 10’ και την αφήνετε να κρυώσει.
Για την κρέμα λεμονιού αναμειγνύετε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτετε το νερό και βάζετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά επί 1’, ανακατεύοντας συνεχώς. Χτυπάτε τους κρόκους και ρίχνετε μερικές κουταλιές από τη ζεστή κρέμα που μόλις φτιάξατε. Προσθέτετε το μείγμα των κρόκων στην κρέμα και την ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά για 5’.
Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτετε το χυμό, το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και ανακατεύετε. Μόλις κρυώσει, απλώνετε την κρέμα λεμονιού στην ψημένη τάρτα.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτετε τμηματικά τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάτε να σφίξει καλά. Απλώνετε τη μαρέγκα πάνω στην κρέμα. Ψήνετε την τάρτα σε δυνατό φούρνο για 8’-10’ ή μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα.
Πηγή: icookgreek.com