Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λεμονάτο: 14 εξαίσιες συνταγές με μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο

Με το τρυφερό κρέας και την πυκνή του σαλτσούλα, το λεμονάτο είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα του ελληνικού τραπεζιού. Είναι και ευέλικτο: προσθέτοντάς του διάφορα λαχανικά, μυρωδικά και μπαχαρικά, έχουμε κάθε φορά ένα άλλο φαγητό

17/02/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Λεμονάτο: 14 εξαίσιες συνταγές με μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο
0
SHARES
Share on Facebook

Φωτογραφία: Digital Minds

Ένα από τα πιο αγαπημένα πατρογονικά φαγητά της (φαρδιάς) κατσαρόλας, ένα τρυφερό φαγάκι που έχουμε μοιραστεί αμέτρητες φορές με την οικογένεια και τους φίλους, έχουμε εδώ. Το λεμονάτο. Με τον χυμό και κάποιες φορές και το ξύσμα των μυρωδάτων καρπών της λεμονιάς σε πρώτο ρόλο, που αυτή την εποχή είναι στα πιο ωραία τους, και το κρέας μαλακό μαλακό, να λιώνει στο στόμα, ζουμάτο, με βαθιά γεύση, είναι διαχρονικό πιάτο του κυριακάτικου τραπεζιού. Μπορεί να φτιαχτεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους κρατώντας τον χαρακτήρα του και να αρέσει κάθε φορά.

Παρακάτω θα βρείτε λεμονάτα κάθε τύπου και κάθε εποχής, σε πολλές εκδοχές, απλά, λιτά, ή λίγο πιο πλούσια, με μοσχαράκι, χοιρινό, ή κοτόπουλο, συνδυασμένα με διάφορα λαχανικά και χόρτα. Και από ρίγανη και θυμάρι μέχρι κανέλα, που αντίθετα με το τι μπορεί να πιστεύει κανείς ταιριάζει εξαιρετικά με το λεμονάτο, μπαχάρι και γαρίφαλο ή κόλιανδρο και κουρκουμά – εναλλάσσοντάς τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά μπορούμε να τρώμε κάθε φορά ένα άλλο πιάτο. Κανείς άλλωστε δεν λέει όχι σ’ αυτό το φαγητό με την υπόξινη ή ξινούτσικη, ανάλογα με τη συνταγή και το πώς την προτιμάμε, σάλτσα, που ποτίζει και νοστιμίζει πουρέ, πατάτες τηγανητές ή ρύζι. Αν θέλουμε να γλιτώσουμε χρόνο, μπορούμε αντί για την κατσαρόλα να προτιμήσουμε τη χύτρα.

Δειτε τις 14 συνταγές για μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο λεμονάτο του gastronomos.gr εδώ

Previous Post

Κοζάνη: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη – Της άρπαξαν 50.000 ευρώ με πρόσχημα σοβαρό ατύχημα του παιδιού της

Next Post

Οι λίστες των Ευρωεκλογών

Next Post
Οι λίστες των Ευρωεκλογών

Οι λίστες των Ευρωεκλογών

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ