Λαβύρινθος της Μεσαράς (βίντεο)

1 λεπτά ανάγνωσης

Το Σπήλαιο Λαβύρινθος βρίσκεται 50km νότια του Ηρακλείου, σε ένα μικρό λόφο 3,5km βόρεια του Καστελίου Μεσαράς.

Ήταν ένα τεράστιο τεχνητό σπήλαιο με δαιδαλώδεις διαδρόμους μήκους μεγαλύτερους των 2.5km και δωμάτια που δεν οδηγούσαν πουθενά, το οποίο αποτέλεσε λατομείο για την εξόρυξη των λίθων που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του μινωϊκού ανακτόρου της Φαιστού, της μινωϊκής έπαυλης της Αγίας Τριάδας, της ρωμαϊκής πόλης Γόρτυνας, κα.

Το λατομείο και οι δύο είσοδοι του καταστράφηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά από τους Γερμανούς κι, έτσι, σήμερα δεν μπορούμε να το δούμε στην αρχική του μορφή.

Μοιραστείτε το άρθρο

Λαβύρινθος της Μεσαράς (βίντεο)

1 λεπτά ανάγνωσης

Η Λαβύρινθος της Μεσσαράς στην Κρήτη με τις δαιδαλώδεις στοές.
Απόψεις αρχαιολόγων και ερευνητών, διίστανται, για το εάν πρόκειται για λατομεία των ρωμαϊκών χρόνων, ή για τον πραγματικό Λαβύρινθο του Μίνωα!

Labyrinth of Messara – Crete ,Greece
The Cave of the labyrinthine tunnels and the dead ends has raised the interest of many researchers, who place the mythical Labyrinth of the Minotaur in that cave, and not at Knossos.

Πηγή: Αρχαία Ελλάς

Μοιραστείτε το άρθρο