Συστατικά
2 κιλά ζύμη από χωριάτικο ψωμί,
500 γρ. ελαιόλαδο,
500 γρ. ζάχαρη,
300 γρ. χυμός πορτοκάλι,
10 γρ. κανέλα,
γαρίφαλα,
1 μπέικιν πάουντερ,
αλεύρι
Εκτέλεση:
Παίρνουμε το ζυμάρι από το χωριάτικο ψωμί και το τοποθετούμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε πορτοκαλάδα, λάδι, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας έως ότου ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Τέλος, προσθέτουμε λίγο αλεύρι, προκειμένου να σφίξει το ζυμάρι, πλάθουμε το ψωμί και ψήνουμε σε ξυλόφουρνο, για μια ώρα και δέκα λεπτά περίπου.
Μικρά μυστικά
Αφήνουμε το ψωμί να “ξεκουραστεί” πριν το βάλουμε στο φούρνο!
Πηγή: destinationcrete.gr