Υλικά Συνταγής
2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κομμάτι φλούδα λεμονιού (βιολογικό
ακέρωτο)
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
2 δαφνόφυλλα φρέσκα (το καλοκαίρι είναι η εποχή τους)
1 κ.σ. ροζ πιπέρι (ολόκληρους τους κόκκους)
Εκτέλεση
Για το αρωματικό λάδι δενδρολίβανου, πολύ σημαντικό είναι πρώτα να πλύνουμε και να στεγνώσουμε πολύ καλά το δεντρολίβανο και τα δαφνόφυλλα.
Τα τοποθετούμε σε μπουκάλι μαζί με τη φλούδα λεμονιού και τα πιπέρια. Καλύπτουμε με το ελαιόλαδο.
Το αφήνουμε να αρωματιστεί το λιγότερο για 2 εβδομάδες και το διατηρούμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος, ή και στο ψυγείο.
Πηγή: argiro.gr