Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαδένια με ντομάτα, κρεμμύδι και ελιές

23/04/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Νηστίσιμη χορτόπιτα
0
SHARES
Share on Facebook

Για την λαδένια θα χρειαστείτε:

  • 500γρ. ‏αλεύρι για ψωμί
  • 1 φακελάκι ‏μαγιά σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι ‏νερό χλιαρό
  • 2 ‏μέτρια κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2 ‏μέτριες ντομάτες ώριμες, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1½ φλιτζάνι ‏ελιές μαύρες, γλυκές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 2/3 φλιτζανιού ‏παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ‏ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ‏ρίγανη
  • ‏αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτετε τη ζάχαρη και λίγο αλεύρι. Αφήνετε στην άκρη μέχρι να αρχίζει να φουσκώνει.
  2. Κρατάτε στην άκρη ένα φλιτζάνι αλεύρι και ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ το υπόλοιπο με 1 κουτ. γλυκού αλάτι και 4 κουτ. σούπας λάδι.
  3. Προσθέτετε τη διαλυμένη μαγιά και ζυμώνετε προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι να γίνει μια ελαστική και μαλακιά ζύμη.
  4. Σκεπάζετε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος περίπου για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμ. 32εκ. και τοποθετείτε στη μέση τη ζύμη. Ανοίγετε τη ζύμη με τις παλάμες, έτσι ώστε να απλωθεί και να γεμίσει το ταψί.
  6. Αλατίζετε καλά τα κρεμμύδια και τα τρίβετε λίγο με τα χέρια μέχρι να βγάλουν το ζουμί τους. Τα στύβετε καλά και τα ανακατεύετε με τις ντομάτες, 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Στρώνετε το μίγμα πάνω στη ζύμη και σκορπάτε από πάνω τις ελιές.
  7. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και περιχύνετε τη λαδένια με το υπόλοιπο λάδι.
  8. Ψήνετε τη λαδένια στο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου.

Πηγή: olive

 

Previous Post

Πορτοκάλι βουτηγμένο στη σοκολάτα

Next Post

Νηστίσιμο κέικ λεμόνι με γλάσο λεμονιού

Next Post
Νηστίσιμη χορτόπιτα

Νηστίσιμο κέικ λεμόνι με γλάσο λεμονιού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ