Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχανόρυζο με ξυνόχοντρο

25/01/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Λουκουμάδες με μέλι, καρύδι και κανέλα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:

1 κιλό λάχανο άσπρο

1 μικρή ρίζα φινόκιο, κομμένη σε λεπτές φέτες

2 καρότα κομμένα σε λοξές φέτες

1 πράσο σε ροδέλες

1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες

1 ματσάκι φρέσκο άνηθο ή μάραθο

1/2 κούπα ρύζι μακρύκκοκο λευκό (110γρ)

Ξινόχοντρο

Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού

1 κουταλιά γλυκού κοπανισμένο μαραθόσπορος

Αλάτι, πιπέρι

1 κούπα νερό

Εκτέλεση:

Ετοιμάστε πρώτα τα υλικά. Κόψτε σε μικρά τετράγωνα το λάχανο (πρώτα σε λωρίδες και μετά κάθετα).

Πλύντε, στραγγίστε.

Ετοιμάστε φινόκιο, πράσο, κρεμμύδι, καρότο, πιπεριά, ψιλοκόψτε κοτσάνια μυρωδικών.

Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι, το μαραθόσπορο και σοτάρετε κρεμμύδι και πράσο.

Προσθέστε το φινόκιο, το καρότο και την πιπεριά.

Αφήστε για λίγο να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε το λάχανο στην κατσαρόλα μαζί με τα τρυφερά κοτσανάκια του άνηθου ή του μάραθου.

Τα φύλλα κρατείστε τα για το τέλος.

Αν τα βάλετε τώρα θα χάσουν το χρώμα τους.

Ανακατέψτε τα λαχανικά καλά.

Με 10 λεπτά σοτάρισμα, θα έχουν γυαλίσει και θα έχουν αρχίσει να χάνουν τον όγκο τους.

Σκορπίστε πάνω τους το ρύζι, καλά πλυμένο και τον ξινόχοντρο.

Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το νερό.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά στο 1 και ψήνετε για 20 λεπτά.

Προσθέστε τα φύλλα άνηθου ή μάραθου ψιλοκομμένα, ελέξτε το λεμόνι και το αλάτι και σερβίρετε όλο το φαγητό σε πιατέλα. Περιχύνετε με φρέσκο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με πάπρικα.

Πηγή: manitarosyntages.blogspot.gr

 

Previous Post

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Next Post

Κέικ με σταφίδες και πορτοκάλι

Next Post
Λουκουμάδες με μέλι, καρύδι και κανέλα

Κέικ με σταφίδες και πορτοκάλι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ