Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο

17/08/2018
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά συνταγής

Για τους λαχανοντολμάδες:

1 μεγάλο λάχανο

1/2 κιλό κιμά

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φλτιζανάκια του καφέ ρύζι

1 φλιτζανάκι του καφέ νερό

2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι πιπέρι

 Για το βράσιμο και αυγόκομα:

2 1/2 φλιτζάνια νερό

1 κύβος βοδινού (προαιρετικά)

ελαιόλαδο

2 κρόκους αυγών

χυμό 1 λεμονιού

 Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε το λάχανο, κόβετε το χονδρό κοτσάνι και αφαιρείτε τα εξωτερικά χαλασμένα φύλλα. Το βράζετε σε αρκετό αλατισμένο νερό προσέχοντας να μη το παραβράσετε και διαλυθούν τα εξωτερικά φύλλα του. Μόλις γίνει το λάχανο το βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίσει. Μην χύσετε το βρασμένο νερό από το λάχανο. Ίσως χρειαστεί να βράσετε ακόμα λίγο τη «καρδιά του λάχανου».

Στο μεταξύ ανακατεύετε καλά τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τον άνηθο, αλατοπίπερο και το 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό. Παίρνετε ένα – ένα φύλλο από το λάχανο, κόβετε το κοτσάνι του, βάζετε μια κουταλιά από το μείγμα του κιμά και το τυλίγετε.

Βάζετε ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετείτε τους ντολμάδες σε κύκλους, σφιχτά τον έναν δίπλα στον άλλο στη βάση της κατσαρόλας. Προσθέτετε το νερό, στο οποίο έχετε λιώσει και τον κύβο βοδινού προαιρετικά και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε με ένα πιάτο τους λαχανοντολμάδες και τους αφήνετε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για μια 1 ώρα περίπου. Ελέγχετε για το νερό και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα βραστό νερό.

Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, χτυπάτε σε ένα γυάλινο μπολ τους κρόκους με το λεμόνι και προσθέτετε στο μπόλ ζωμό από το φαγητό, σταδιακά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ζεσταθεί καλά ο πάτος του γυάλινου μπολ. (θα το αισθανθείτε στο χέρι σας). Περιχύνετε το φαγητό και κουνάτε κυκλικά τη κατσαρόλα να πάει παντού το αυγολέμονο.

Σημείωση: Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε στη ζύμη του κιμά  2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Πηγή: https://www.sintayes.gr

Previous Post

Γιατί θέλουν όλοι να γίνουν δάσκαλοι;

Next Post

Λίμνη Ζαρού: Η όαση της Μεσαράς

Next Post
Λίμνη Ζαρού: Η όαση της Μεσαράς

Λίμνη Ζαρού: Η όαση της Μεσαράς

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ