Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λ. Αυγενάκης: «Συνεργασία με τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες για την ασφαλή επιστροφή των φιλάθλων»

01/07/2021
in ΑΘΛΗΤΙΚΑ
0
Λ. Αυγενάκης: «Συνεργασία με τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες για την ασφαλή επιστροφή των φιλάθλων»
0
SHARES
Share on Facebook

Την ανάγκη να καθίσουν αρχικά οι παράγοντες της Super League 1 κι εν συνεχεία όλων των αθλημάτων στο τραπέζι και να συζητήσουν τον τρόπο που θα επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα υπογράμμισε ο Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ). Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι ήταν αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι εξασφαλίστηκε η επιστροφή του 85% εμβολιασμένων στα γήπεδα, αλλά παρόλα αυτά θα πρέπει να σχεδιάσουν και τον ασφαλέστερο τρόπο που θα πραγματοποιηθεί αυτό.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης η Πολιτεία από μόνη της δεν μπορεί να το πετύχει, καθώς ούτε και οι παράγοντες των ομάδων. «Μας δίνετε μια ακόμη ευκαιρία και θα την αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα ανοίξει η συζήτηση τόσο για τα προνόμια των αθλητών, αλλά και για να υπάρχει μία δίκαιη αντιμετώπιση. Παράλληλα επισήμανε ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο η τελευταία αποπληρωμή των απλήρωτων πριμ από το 2017!

«Δώσαμε πολλές μάχες με την επιτροπή λοιμωξιολόγων. Παρουσιάζαμε τα επιχειρήματα μας και άλλες φορές πετυχαίναμε και άλλες όχι. Συνεχίζαμε, όμως, να προσπαθούμε κι αυτό, άλλωστε, είναι το χαρακτηρισμό του αθλητισμού. Πετύχαμε με πολύ οργανωμένο τρόπο, την επανεκκίνηση του αθλητισμού, τόσο στο πρώτο lockdown, όσο και τώρα. Πετύχαμε να έχουμε τελικά υψηλότατο ποσοστό εμβολιασμένων στα γήπεδα, που φτάνει το 85%» είπε αρχικά ο Λευτέρης Αυγενάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας με τους παράγοντες της Super League 1 για να δημιουργηθεί ένα ασφαλές εγχειρίδιο για τους φιλάθλους.

«Το μεγάλο μας στοίχημα είναι ότι σε συνεργασία φυσικά με την Super League 1 και στη συνέχεια με την Super League 2, αλλά και τα υπόλοιπα αθλήματα, να δημιουργήσουμε τέτοια πρωτόκολλα, όπου με απόλυτη ασφάλεια θα εφαρμόζεται αυτή η απόφαση. Το ποσοστό σίγουρα είναι σημαντικό, αλλά το πιο σημαντικό είναι το πως θα υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο. Αυτή την στιγμή δουλεύουμε το πως θα εφαρμοστεί αυτή η απόφαση. Δεν σας κρύβω ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να το κάνουμε, αλλά και μόνοι τους οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες δεν μπορούν να το κάνουν. Ολοι μαζί θα δουλέψουμε για να τα καταφέρουμε. Οπως ακριβώς κάναμε και στην πρώτη περίοδο του λοκντάουν, όπου συζητήσαμε για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Είχαμε φτιάξει τότε ένα εξαιρετικά καλό πρωτόκολλο. Ενα εγχειρίδιο που αν εφαρμόζονταν θα είχαμε πολλά οφέλη. Οχι μόνο οσον αφορά τον κορονοϊό, αλλά θα εφαρμόζαμε και πράγματα που χρόνια ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα μας δίνετε μια ακόμη ευκαιρία και θα την αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για τα προνόμια των αθλητών, αλλά και τις ενέργειες του υπουργείου προκειμένου να αποπληρωθούν τα πριμ από το 2017.

«Οσον αφορά τα προνόμια δεν έχουμε αλλάξει το παραμικρό. Αυτό που κοιτάζουμε είναι να είμαστε συνεπείς για τις οφειλές που κληρονομήσαμε από το 2017 που οφείλονταν σε αθλητές τα πριμ που κακώς είχαν αφαιρεθεί και είχαν δοθεί σε άλλες “ανάγκες” του αθλητισμού. Δώσαμε περίπου 2,8 εκατ. ευρώ στους αθλητές μας. Οφείλουμε ένα άλλο ποσό που είναι στην τελική ευθεία, προκειμένου να κλείσουν οι παλαιές οφειλές.

Αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα κάνουμε μια καθαρη συζήτηση. Το πλαίσιο αυτό έχει πολλές αδικίες. Θα συζητήσουμε με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών και τους εκπροσώπους των αθλητών στις ομοσπονδίες, των εκπροσώπων των Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών. Θέλουμε διαφάνεια και πάνω από όλα δικαιοσύνη και μ’ αυτό δεν διαφωνεί κανείς. Ξέρουμε ότι κάποιοι θα κερδίσουν και κάποιοι θα χάσουν, αλλά θα το κάνουμε με δικαιοσύνη και συζήτηση πάνω στο τραπέζι, με όλα τα θέματα ανοιχτά. Γιατί αυτή την στιγμή υπάρχει κάποια αδικία, ανάλογα με τη συμπάθεια και την αντιπάθεια του εκάστοτε υπουργού. Αυτό δεν το θεωρώ σωστό και πρέπει να αλλάξει»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ – ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΑΤΑΣ

Previous Post

Χρηματοδότηση 907.800 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης στο Δήμο Αγίου Βασιλείου για σημαντικές παρεμβάσεις

Next Post

Γενική Συνέλευση της Α. Ε. Φαιστός την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Next Post
Γενική Συνέλευση της Α. Ε. Φαιστός την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Γενική Συνέλευση της Α. Ε. Φαιστός την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ