Συνταγή για τυρί σαγανάκι γραβιέρα με κρητικές πινελιές νοστιμιάς!
ΥΛΙΚΑ
200 Γρ. γραβιέρα Κρήτης
50 Γρ. αλεύρι
1 Φλ. νερό
1 Κ. σούπας μέλι
2 κ. σούπας σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Κόβουμε το ημίσκληρο τυρί μας στο σχήμα στο οποίο θέλουμε να έχει το/α σαγανάκι/α μας.
Έχουμε ήδη κάψει ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι.
Περνάμε το/α σαγανάκι/α μας από ελάχιστο νερό ίσα ίσα για να βραχεί, στη συνέχεια αλευρώνουμε καλά και από τις 2 μεριές και στη συνέχεια το περνάμε από σουσάμι. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά και προσέχουμε μην αρπάξει.
Όταν ροδίσει από τη μια μεριά γυρίζουμε και από την άλλη ώσπου να γίνει το ίδιο.
Τέλος, περιχύνουμε το σαγανάκι και σερβίρουμε με μια κουταλιά μέλι.
Καλή μας όρεξη!
Πηγή: sidages.gr