Υλικά:
1 κιλό σουπιές,
1 κιλό σπανάκι,
1 ποτήρι λάδι,
2 κρεμμύδια,
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί,
λίγο άνηθο,
δυόσμο,
αλάτι,
πιπέρι.
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις σουπιές, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι και προσθέτουμε τον άνηθο και το δυόσμο και στη συνέχεια τις σουπιές σε μικρά κομμάτια. Όταν πάρουν μια βράση σβήνουμε με το κρασί, βάζομε λίγο αλάτι και πιπέρι και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να μισοψηθεί. Ρίχνουμε και το σπανάκι ψιλοκομμένο και σε 10 λεπτά τα φαγητό είναι έτοιμο.
Πηγή: Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα των Μαρία & Νίκος Ψιλάκης, Εκδόσεις Καρμάνωρ.