Με ένα βασανιστικό «γιατί», η πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα της Κομοτηνής αποχαιρετά, όπως και το χωριό της, τα Παλαιά Ρούματα, σήμερα Παρασκευή 17 Ιουνίου, την 22χρονη Χανιώτισσα αθλήτρια, που «έσβησε» αιφνίδια στο ταρτάν, με το πένθος να είναι βαρύ. Εκεί που χρόνια τώρα έδινε τη δική της μάχη, για να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα και να επιστρέψει στην Κρήτη ως προπονήτρια.
Θλίψη, πόνος κι ένα τεράστιο «γιατί» για τη Γεωργία, που «έσβησε» ξαφνικά μέσα στο στάδιο και σήμερα Παρασκευή 17 Ιουνίου, αναμένεται να συνοδευτεί στην τελευταία της κατοικία. Η καρδιά της την πρόδωσε. Ανακοπή αγνώστου δικαιολογίας έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή, κάνοντας ακόμη πιο αβάσταχτο τον πόνο για τον αιφνίδιο θάνατό της.
Μιλώντας στο neakriti.gr, ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης, που διενέργησε τη νεκροψία, δήλωσε πως, παρά τα 42 χρόνια της εμπειρίας του, λύγισε ακόμη και ο ίδιος, καθώς σε αυτή τη φάση τουλάχιστον δεν υπήρξε το παραμικρό εύρημα που να δικαιολογεί την ανακοπή, που έκοψε βίαια το νήμα της ζωής ενός υγιέστατου νεαρού κοριτσιού. Τις τελικές απαντήσεις, ωστόσο, αναμένεται να δώσουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.
«Απολυτά υγιής αθλήτρια, γυμνασμένη. Δεν είχε τίποτα στα εσωτερικά της όργανα μακροσκοπικό. Την Πέμπτη 16 Ιουνίου, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ήμουν σοκαρισμένος. Υγιές κορίτσι, 22 χρονών», ανέφερε ο κ. Κιφνίδης.
Η νεκροψία-νεκροτομή διενεργήθηκε από τον προϊστάμενο του Ιατροδικαστικού Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και καθηγητή Ιατροδικαστικής από την Αλεξανδρούπολη. Δεν έριξε φως στην ανείπωτη τραγωδία, με τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που θα διενεργηθούν σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να παίρνουν τη σκυτάλη… και με τα αποτελέσματα να αναμένονται πιθανότατα μέσα στον επόμενο μήνα.
«Αμαρτία από τον Θεό»
Συγκλονισμένη, η γειτόνισσα της οικογένειας κ. Ευτυχία μίλησε στο newsit για το «πολύ καλό κορίτσι», που μεγάλωσε στην ίδια αυλή με την κόρη της. Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας είναι «αγρότες, βιοπαλαιστές», που «έκαναν μεγάλο αγώνα να μεγαλώσουν τα κορίτσια τους». Η Γεωργία είχε πάθος και ήθελε να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, χωρίς όμως να επιβαρύνει κανέναν, ειδικά την οικογένειά της.
«Από ένα ορεινό χωριό της Κρήτης ξεκίνησε το παιδί, χωρίς κανένα φροντιστήριο, χωρίς να επιβαρύνει τους γονείς της, ήθελε να κάνει πρωταθλητισμό και να πετύχει τα όνειρά της. Αγαπούσε αυτό που έκανε και το έκανε με πολύ μεγάλο πάθος. Αμαρτία από τον Θεό. Τι να πω… Πολύ δραστήριο κορίτσι».
Η κ. Ευτυχία βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας, λίγες ώρες μετά την τραγωδία, για να συλλυπηθεί την οικογένεια και να συμπαρασταθεί στον ανείπωτο πόνο τους.
«Η κατάσταση είναι τραγική. Η μάνα της, ο πατέρας της και η αδερφή της είναι σε άθλια κατάσταση. Το κλίμα ήταν τραγικό. Ήταν ένα βράδυ που δε θα το ξεχάσουμε ποτέ. Η ζωή είναι τελικά άδικη», είπε.
Η κ. Ευτυχία είχε ζήσει τη Γεωργία από παιδί. Με την κόρη της μεγάλωσαν μαζί. «Η κόρη μου είναι σε κατάσταση σοκ. Έχουν μεγαλώσει στην ίδια αυλή. Το παιδάκι αυτό το έχουμε ζήσει από τότε που γεννήθηκε. Άδικο…», πρόσθεσε.
Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει στο protothema.gr κάτοικος του χωριού, για την Κομοτηνή έφυγαν ο θείος και η θεία της 22χρονης, καθώς ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και δύο χρόνια ο πατέρας της δεν του επέτρεψε το ταξίδι: «Οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν εδώ και δύο χρόνια τον δικό τους πόνο, διότι ο πατέρας της Γεωργίας είχε διαγνωστεί με καρκίνο κι έκανε χημειοθεραπείες. Τώρα συνέβη αυτό το κακό. Τι να τους πεις, πώς να παρηγορήσεις τους γονείς αυτούς, αλλά και τη μεγαλύτερη αδελφή της. Το παιδί αυτό μεγάλωσε εδώ, ανάμεσά μας. Το ξέρουμε από την ημέρα που γεννήθηκε. Δεν είχε φύγει ποτέ από εδώ, μόνο όταν πέρασε στην Κομοτηνή και έφυγε για σπουδές. Κρίμα, μεγάλος πόνος… Οι γονείς του είναι εδώ, οι θείοι της έφυγαν για την Κομοτηνή, προκειμένου να παραλάβουν το παιδί και να το φέρουν να κάνουμε εδώ την κηδεία του».
Το όνειρά της έσβησαν στα 22 της
Με μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα στο χέρι, η Γεωργία έφτασε στην Κομοτηνή πριν από 3 χρόνια, με πυξίδα την αγάπη της για τον αθλητισμό. Το ταξίδι της ζωής της σταμάτησε βίαια σε ηλικία μόλις 22 ετών, με την οικογένειά της και όσους τη γνώρισαν και την έζησαν από κοντά να μην μπορούν ακόμη να πιστέψουν πως δεν υπάρχει πια!
Ο τελευταίος αγώνας στον οποίο είχε λάβει μέρος η άτυχη σπρίντερ είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου, υπό τη διοργάνωση του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, και είχε αγωνιστεί στα 100 μ., άλμα σε μήκος και σκυταλοδρομία 4×100 μ.
Πηγή: neakriti.gr