Κρήτη: “Επική σύλληψη” ψαριού! Ζύγιζε πάνω από 50 κιλά (φωτο)

2 λεπτά ανάγνωσης

Μία επική σύλληψη ψαριού πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, που αποτελεί – από όσο γνωρίζουμε – από τα μεγαλύτερα ψάρια του είδους μαγιάτικο που έχουν πιαστεί τα τελευταία χρόνια στις ελληνικές θάλασσες.

Το μεγάλο γίγαντα του πελάγους ψάρεψε ο  Νίκος Εικοσιπεντάκης , έμπειρος ερασιτέχνης ψαράς και αρθρογράφος του περιοδικού Boat & Fishing.

Το ψάρεμα είναι ανεπάντεχο, και γι’ αυτό τόσο συναρπαστικό! Ο Νίκος Εικοσιπεντάκης μοιράζεται την εξαιρετική του εμπειρία μετά από την αναπάντεχη σύλληψη ενός μαγιάτικου, που αποδείχθηκε πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

Χρόνια ψαρεύω τα μεγάλα μαγιάτικα με διάφορα δολώματα και τεχνικές “, λέει ο Νίκος, υπογραμμίζοντας την εμπειρία που έχει αποκτήσει στα νερά της Κρήτης. Και όμως, αυτή η συγκεκριμένη στιγμή αποδείχθηκε μοναδική, αφού το μαγιάτικο που έπιασε δεν έδωσε την άλλη μάχη.

Ο Νίκος Εικοσιπεντάκης “αγκαλιά” με το μεγάλο μαγιάτικο! Ένα τόσο μεγάλο ψάρι είναι ακόμα δύσκολο και για να το φωτογραφίσεις!

« Ψαρεύαμε με την τεχνική μολύβι φύλακα, έχοντας δολώσει ζωντανό καρβούνι, ένα τονοειδές που συνηθίζουν να κυνηγούν τα μεγάλα μαγιάτικα. » αναφέρει ο Νίκος και συνεχίζει:

« Γύρω στις 12 το μεσημέρι, είχαμε ένα δυνατό χτύπημα. Η πρώτη εκτίμηση ήταν για κάποιο μαγιάτικο 20 περίπου κιλών που είχε πιαστεί πλάγια και ερχόταν με μεγαλύτερη αντίσταση. »

Το μυστήριο αυξανόταν με το πόσο μεγάλο φορτίο ήταν στο καλάμι. Μετά από 15 λεπτά μάχης – εξαιρετικά λίγα για το μέγεθος του ψαριού -ο μεγάλος γίγαντας του πελάγους ήρθε στην επιφάνεια αφήνοντας τους ψαράδες άναυδους από το μέγεθος του!

Το ψάρι ζύγιζε 51,5 κιλά!

« Αυτό το ψάρι αποδείχθηκε το πιο μεγάλο που έχει πιάσει ποτέ, και παράλληλα, το πιο εύκολο! » συμπληρώνει ο Νίκος!

Με αφορμή αυτή την απροσδόκητη σύλληψή, να αναφερθεί πως η θάλασσα κρύβει πάντα εκπλήξεις, και αυτό κάνει το ψάρεμα τόσο συναρπαστικό.

boatfishing.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Ακολουθήστε μας

Ροή Ειδήσεων