Μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη αναμένεται μια αύξηση της τάξης του 20% τουλάχιστον στην τιμή του ψωμιού και των αρτοποιημάτων και στα Χανιά. Αυτό ειπώθηκε μεταξύ άλλων στη χθεσινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση του “Συλλόγου Αρτοποιών Ν. Χανίων”.
Μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο κ. Bασίλης Γαλανός απερχόμενος πρόεδρος του συλλόγου και εκ νέου υποψήφιος τόνισε πως η αύξηση «δεν θα είναι μόνο αποτέλεσμα της ανόδου της τιμής των αλεύρων αλλά και των υλικών συσκευασίας, της αύξησης της τιμής της ενέργειας από το πετρέλαιο, το “πέλετ” , όλα ανεβαίνουν. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση. Η αύξηση της τιμής θα είναι περίπου 20% και θα έχει μπει μέχρι τέλη του Σεπτέμβρη. Είναι κάτι αναπόφευκτο. Κρατάμε την τιμή όσο μπορούμε».
Στη συνέλευση μίλησαν εκπρόσωποι από αρτοβιομηχανίες που σημείωσαν πως οι αυξήσεις στα στάρια είναι από 5-6%, ποσοστό που μέχρι το τέλος του μήνα θα διπλασιαστεί, ενώ σε αυτές έρχονται να προστεθούν και οι άνοδοι στις τιμές των πλαστικών.
Ο κ. Γαλανός επισήμανε πως «οι φούρνοι της γειτονιάς διακρίνονται για την ποιότητα τους και την προσωπική σχέση με τον πελάτη. Αυτό κάνει τη διαφορά με το απρόσωπο super market που φέρνει ζύμες κατεψυγμένες και αμφιβόλου ποιότητας και παραπλανεί – τα περισσότερα τουλάχιστον – τον πελάτη ότι το προϊόν τους είναι φρέσκο!».
Στο Νομό Χανίων δραστηριοποιούνται περίπου 120 αρτοποιεία.
Πηγή: haniotika-nea.gr