Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κριθαρότο με μπουτάκια κοτόπουλο

02/01/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας τηγανητός
0
SHARES
Share on Facebook

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο ή 4-5 μπουτάκια  κοτόπουλου
  • 2 μέτρια ή ένα μεγάλο κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3/4 ποτηράκι κρασιού, κρασί κόκκινο
  • 4-5 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1/2 κουτί ντοματοχυμό
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • ελαιόλαδο
  • κανέλα – γαρύφαλο σε σκόνη
  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι- πιπέρι
  • τυρί (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι) τριμμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρυσαφί χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά  και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά.
  2. Όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, το χυμό, τη ζάχαρη, τον πελτέ, τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμισθεί, προσθέτουμε νερό ή ζωμό κότας,  αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30-40 λ περίπου.
  3. Αφαιρούμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε όσο νερό ή ζωμό κότας απαιτείται, ρίχνουμε το κριθαράκι και το βράζουμε για 10-15 λ (προσθέτουμε αλάτι αν απαιτείται), με ανοιχτό το καπάκι, προσέχοντας να μη μας κολλήσει. Όταν το κριθαράκι μας είναι έτοιμο, κατά προτίμηση αλ τέντε, το κατεβάζουμε αμέσως, για να μη παραβράσει, από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε πιατέλα μαζί με το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με το τυρί και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: czervas.gr

Previous Post

Κέικ με κακάο και μπανάνα

Next Post

Κρέμα καραμελέ

Next Post
Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας τηγανητός

Κρέμα καραμελέ

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ