Θα χρειαστείτε:
500 γρ. Κριθαράκι Χοντρό ΜΑΚΒΕΛ
500 γρ. Γαρίδες
6 Καρδιές Αγκινάρας (κατεψυγμένες)
1 Σκελίδα Σκόρδο
1 Ματσάκι Φρ. Κρεμμυδάκι
6 Ντοματίνια
200 γρ. Εξ. Παρθένο Ελαιόλαδο
1 Λίτρο Ζωμό Λαχανικών ή Ψαριών
Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Ρίχνετε το σκόρδο με το κρεμμυδάκι να σοταριστούν και στη συνέχεια τις αγκινάρες, τις οποίες έχετε κόψει σε φέτες.
Μόλις σοταριστούν τα πρώτα υλικά, ρίχνετε το κριθαράκι και το σοτάρετε μαζί. Ρίχνετε ένα μέρος του ζωμού (500 ml), και ανακατεύετε για να μην κολλήσει το κριθαράκι.
Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός συμπληρώνετε ζωμό (300 ml), σε σιγανή φωτιά πάντα.
Παράλληλα πλένετε και καθαρίζετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε 5-6 λεπτά πριν βράσει το κριθαράκι στην κατσαρόλα.
Συμπληρώστε και τον τελευταίο ζωμό (200 ml), κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήστε το να ηρεμήσει για 10 λεπτά.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Αν χρειαστεί συμπληρώστε παραπάνω ζωμό. Τις γαρίδες τις ρίχνουμε στο τέλος για να μείνουν τραγανές.
Πηγή: makvel.gr