Υλικά:
• 500 γρ. (1 πακέτο) κριθαράκι χονδρό
• 40 ml ελαιόλαδο
• 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
• 2 καρότα
• 1 πιπεριά Φλωρίνης
• 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
• 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, με το χυμό τους, που θα ψιλοκόψουμε
κονκασέ
• 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα θρυμματισμένη ή λευκό τυρί
• 1/2 φλιτζ. τσαγιού χονδροτριμμένο κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί
• λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα καβουρδίζουμε τον κιμά χωρίς λάδι, μέχρι να πιει τα υγρά του και να αρχίσει να αρπάζει στον πυθμένα του σκεύους.
Τότε, προσθέτουμε το λάδι, τα καρότα (χοντροτριμμένα) και την πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη) και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1/2 λεπτό, ανακατεύοντας.
Σβήνουμε με τα ντοματάκια και το χυμό τους και μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.
Ο κιμάς πρέπει στο τέλος του μαγειρέματος να είναι ζουμερός.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι για περίπου 5-7 λεπτά.
Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά. Προσθέτουμε τη φέτα, το μισό κεφαλοτύρι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σχετικά μεγάλο πυρίμαχο ταψί. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να αποκτήσει μια ρόδινη κρούστα.
Το σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό και το συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.
Πηγή: ikypros.com