Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κριθαράκι με κιμά στο φούρνο

14/11/2018
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σουτζουκάκια σμυρναίικα με ελιές
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:
•  500 γρ. (1 πακέτο) κριθαράκι χονδρό
•  40 ml ελαιόλαδο
•  500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
•  2 καρότα
•  1 πιπεριά Φλωρίνης
•  2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
•  1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, με το χυμό τους, που θα ψιλοκόψουμε
κονκασέ
•  1 φλιτζ. τσαγιού φέτα θρυμματισμένη ή λευκό τυρί
•  1/2 φλιτζ. τσαγιού χονδροτριμμένο κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί
•  λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
•  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα καβουρδίζουμε τον κιμά χωρίς λάδι, μέχρι να πιει τα υγρά του και να αρχίσει να αρπάζει στον πυθμένα του σκεύους.

Τότε, προσθέτουμε το λάδι, τα καρότα (χοντροτριμμένα) και την πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη) και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά.  Ρίχνουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1/2 λεπτό, ανακατεύοντας.

Σβήνουμε με τα ντοματάκια και το χυμό τους και μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.

Ο κιμάς πρέπει στο τέλος του μαγειρέματος να είναι ζουμερός.

Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι για περίπου 5-7 λεπτά.

Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά. Προσθέτουμε τη φέτα, το μισό κεφαλοτύρι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σχετικά μεγάλο πυρίμαχο ταψί. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να αποκτήσει μια ρόδινη κρούστα.

Το σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό και το συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Πηγή: ikypros.com

 

Previous Post

Σουτζουκάκια σμυρναίικα με ελιές

Next Post

Χοχλιοί με κολοκυθάκια, βλίτα και πατάτες

Next Post
Σουτζουκάκια σμυρναίικα με ελιές

Χοχλιοί με κολοκυθάκια, βλίτα και πατάτες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ