Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κρέπες με γέμιση από καραμελωμένα μήλα, μπισκότο και σοκολάτα

13/06/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γαύρος ριγανάτος (ή σαρδέλα)
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για τις κρέπες

  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
  • λίγο βούτυρο για το τηγάνι

Για τη γέμιση

  • 4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • λίγη κανέλα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι μπισκότο τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

Για το σερβίρισμα

  • παγωτό βανίλια
  • σιρόπι καραμέλα

Διαδικασία

Μέσα σε μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά, εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι (διαμέτρου 20εκ.) και το αλείφετε με μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνετε λίγο από το μίγμα της κρέπας και, κουνώντας το τηγάνι κυκλικά, το αναγκάζετε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο του σε μια λεπτή στρώση. Όταν ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά και ροδίσει ελαφρά, τη γυρίζετε με πλαστική σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Την αδειάζετε σε ένα πιάτο. Συνεχίζετε τη διαδικασία, αραδιάζοντας τις κρέπες που ψήνετε τη μία πάνω στην άλλη, βουτυρώνοντας κάθε φορά ελαφρά το τηγάνι σας και μέχρι να τελειώσει το μίγμα. Διατηρείτε τις κρέπες ζεστές.
Για τα μήλα: Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε πρώτα το βούτυρο να λιώσει και μετά τα μήλα. Σοτάρετε ανακινώντας συχνά το τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Πασπαλίζετε τότε με την κανέλα και τη ζάχαρη και μαγειρεύετε κουνώντας το τηγάνι συχνά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει χρώμα. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά.

Τοποθετείτε μία κρέπα σε ένα πιάτο, απλώνετε στη μισή επιφάνειά της μια στρώση με καραμελωμένα μήλα χλιαρά, πασπαλίζετε με σταγόνες σοκολάτας πρώτα (για να λιώσουν λίγο), μετά με μπισκότα και διπλώνετε την κρέπα δύο φορές, δημιουργώντας ένα μαντηλάκι.
Σερβίρετε την κρέπα μαζί με μία μπάλα παγωτό. Περιχύνετε και το παγωτό και την κρέπα με σιρόπι καραμέλας και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food styling: Αντωνία Κατή

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Γαύρος ριγανάτος (ή σαρδέλα)

Next Post

Χοιρινό με μυρωδικά

Next Post
Γαύρος ριγανάτος (ή σαρδέλα)

Χοιρινό με μυρωδικά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ