Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κρέμα καραμελέ πορτοκάλι

17/06/2018
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κρέμα καραμελέ πορτοκάλι
0
SHARES
Share on Facebook

 Υλικά

Για την καραμέλα πορτοκάλι

300γρ. ζάχαρη

100ml νερό

ξύσμα από ½ πορτοκάλι

Για την κρέμα καραμελέ

850ml γάλα πλήρες

170γρ. ζάχαρη

8 αβγά

1 ξύλο κανέλας

Διαδικασία

Για την καραμέλα πορτοκάλι: Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και βράζετε, έως ότου πάρουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη προσθέτετε το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύετε.
Μοιράζετε τη ζεστή καραμέλα σε φορμάκια για κρεμ καραμελέ και αφήνετε να κρυώσει.
Για να ετοιμάσετε την κρέμα ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το ξύλο κανέλας, το οποίο έχετε κόψει στη μέση. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
Σ’ ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής τη ζάχαρη με τα αβγά. Προσθέτετε το ζεστό γάλα σιγά, σιγά στο μίγμα της ζάχαρης με τα αβγά και ανακατεύετε. Σουρώνετε το μίγμα και γεμίζετε τα φορμάκια με την καραμέλα.
Τοποθετείτε τα φορμάκια σε ένα βαθύ ταψί το οποίο στη συνέχεια γεμίζετε με νερό, τόσο ώστε να καλύψει τα 2/3 από τα φορμάκια. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 45-50 λεπτά έως ότου σταθεροποιηθεί (ζελάρει) η κρέμα. Αφού έχουν ψηθεί οι κρέμες καραμελέ, τις αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσουν πολύ καλά, ιδανικά έως την επόμενη μέρα. Όταν θέλετε να σερβίρετε ξεφορμάρετε χρησιμοποιώντας ένα πιάτο για να γυρίσετε με ασφάλεια τις κρέμες και διακοσμείτε με φλούδες πορτοκαλιού και προαιρετικά με ένα φύλλο μέντας.

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Η λέξη «δασκάλα» κρύβει μέσα της ένα δάκρυ και μια σκάλα

Next Post

Παγωτό γιαούρτι με μέλι και μπισκότα

Next Post
Παγωτό γιαούρτι με μέλι και μπισκότα

Παγωτό γιαούρτι με μέλι και μπισκότα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ