Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κρεατότουρτα από τα Χανιά

28/04/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κρεατότουρτα από τα Χανιά
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά Συνταγής

2 φύλλα σφολιάτας

1 κρόκος αυγού

2 κουταλιές σουσάμι

1-1/2 κιλό αρνί ή κατσίκι

κατά προτίμηση από νεαρό ζώο

χεράκι η μπούτι

1 ξερό κρεμμύδι

600 γρ. ανθότυρο Κρήτης

400 γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης

200 γρ. στάκα Κρήτης

200 γρ. μαλάκα Κρήτης

2 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος

2-3 πρέζες κανέλα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Για την πασχαλινή κρεατότουρτα, ξεπλένουμε πρώτα το κρέας, το βάζουμε σε κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ξαφρίζουμε την επιφάνεια, όποτε είναι αναγκαίο. Αφήνουμε να μαλακώσει καλά το κρέας και αφού κρυώσει λίγο, το ξεψαχνίζουμε και το ψιλοκόβουμε. Το αλατοπιπερώνουμε. Κρατάμε 1/2 φλ. ζωμό κρέατος για τη γέμιση. Τον υπόλοιπο, τον χρησιμοποιούμε για πιλάφι ή σούπα.

Σε μπολ βάζουμε όλα τα τυριά, την κανέλα με μέτρο και το δυόσμο, και τα ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Κάνουμε μια στρώση με τα μισά τυριά, απλώνουμε σε μια στρώση όλο το κρέας και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Ραντίζουμε με το ζωμό κρέατος.

Βρέχουμε τις άκρες της κάτω σφολιάτας και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Τσιμπάμε τις ενώσεις να κολλήσουν τα δυο φύλλα. Τρυπάμε την επιφάνεια της τούρτας και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς C, για περίπου 50 λεπτά. Στα μισά του ψησίματος αλείφουμε την επιφάνεια με κρόκο διαλυμένο με λίγο νερό.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να ροδίσει η κρεατότουρτα. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια.

Συμβουλές
Είναι απαραίτητο να τρυπήσουμε την επιφάνεια την πίτας, ώστε να αναπνέει και να γίνει κριτσανιστή.

Πηγή: argiro.gr

Previous Post

Γλυκιά μπουγάτσα με κρέμα

Next Post

Χοιρινό κοντοσούβλι στην λαδόκολλα

Next Post
Χοιρινό κοντοσούβλι στην λαδόκολλα

Χοιρινό κοντοσούβλι στην λαδόκολλα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ