Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κρεατόπιτα με μανιτάρια

14/10/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες και καρότα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κιχί (6 φύλλα)
  • 1 κιλό μοσχάρι χτένι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + ¾ φλιτζανιού για το άλειμμα των φύλλων
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κεσεδάκι μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινo
  • 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 2 φλιτζάνια φέτα
  • 8-10 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • 2 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε μια κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία και ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. σοτάρετε το κρέας, ιδανικά σε 2 δόσεις, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία στη κατσαρόλα και το κρέας βράσει. Αλατοπιπερώνετε.
Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και στο ίδιο σκεύος σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μειωθεί ο όγκος τους κατά 30%-40%. Στη συνέχεια, προσθέτετε το κρέας, τον πελτέ, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το κρασί. Περιμένετενα εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ και το ζωμό και σιγοβράζετε με μισόκλειστο καπάκι για 1,5 ώρα, ανακατεύοντας τακτικά για να μην σας κολλήσει. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγα ακόμα υγρά και όταν το κρέας είναι μαλακό, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει πάρα πολύ καλά. Για να επιταχύνετε λίγο αυτή τη διαδικασία μπορείτε να μεταφέρετε το κρέας από τη κατσαρόλα σε ταψί και να το βάλετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, έτσι ώστε να κρυώσει καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Μόλις το κρέας κρυώσει προσθέτετε τη φέτα θρυμματισμένη, το θυμάρι, τα αβγά και ανακατεύετε καλά.
Λαδώνετε ένα ταψί φούρνου (30×40εκ.) και τοποθετείτε το πρώτο φύλλο, το οποίο και λαδώνετε. Επαναλαμβάνετε το λάδωμα και στο επόμενο φύλλο, μέχρι να έχετε 4 φύλλα για βάση. Βάζετε στο ταψί τη γέμιση, η οποία πρέπει να είναι αρκετά κρύα για να μην πανιάσει το φύλλο. Σκεπάζετε με 1 φύλλο το οποίο έχετε διπλώσει στη μέση και τελειώνετε με το έκτο φύλλο, το οποίο και τοποθετείτε κανονικά. Διπλώνετε τις άκρες προς τα μέσα αφού πρώτα τις έχετε λαδώσει.
Χαράζετε την πίτα και ψήνετε στο φούρνο 55 λεπτά με 1 ώρα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Γεμιστά τρίγωνα αμυγδάλου

Next Post

Αυγά με στάκα

Next Post
Μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες και καρότα

Αυγά με στάκα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ