Συστατικά
2 αρνίσια μπουτάκια
1 κιλό μυζήθρα
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
1 γιαούρτι στραγγιστό των 250 γρ.
Λάδι (τον κεσέ του γιαουρτιού)
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
2 αυγά
Τον χυμό 2 λεμονιών
Σησάμι
Διαμοιρασμός Συνταγής
Συνδυάζεται με
Άσπρο Κρασί
Κόκκινο Κρασί
Καφές / Τσάι
Μπύρα
Τσίπουρο / Ούζο
Οδηγίες
Γέμιση:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κρέας κομμένο σε μικρές μερίδες, το σκεπάζουμε με νερό και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει, το μαδάμε και το βάζουμε σε ένα μπωλ.
Φύλλο:
Βάζουμε σε μία λεκάνη 1/2 κιλό περίπου αλεύρι, κάνουμε μια γουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι δουλεύοντας το μίγμα μας μέχρι να γίνει μία ζύμη που να ανοίγει φύλλο. Λαδώνουμε ένα πυρέξ, ανοίγουμε ένα φύλλο με την μισή ζύμη και το στρώνουμε στον πάτο του ταψιού.
Ρίχνουμε από πάνω μία στρώση κρέας (περίπου το μισό), μία στρώση μυζήθρα, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το υπόλοιπο κρέας και σκεπάζουμε με ένα φύλλο που ανοίγουμε με την υπόλοιπη ζύμη μας.
Επικάλυψη:
Με ένα πινελάκι λαδώνουμε το φύλλο και πασπαλίζουμε με σησάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Πηγή: xania.gr