Κρεατόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για το φύλλο:
Αλεύρι: 500 γρ.
Γιαούρτι: 300 γρ.
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Αλάτι: 1 κοφτό κουταλάκι
Υλικά για τη γέμιση:
Βρασμένο και ψιλοκομμένο κρέας: 1 κιλό (αρνί, κατσίκι ή μοσχάρι)

Ζωμό κρέατος: 1 κούπα

Ξινομυζήθρα: 1 κιλό

Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει

Στάκα ή βούτυρο: 1/2 κούπα

Κανέλα: 1 κουταλάκι

Ψιλοκομμένο δυόσμο: 4 κουταλιές

Σουσάμι: λίγο για πασπάλισμα

Οδηγίες:
1. Kοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε και τα άλλα δύο υλικά και ζυμώνετε.

  1. Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο. Απλώνετε με τα χέρια σας τη μισή σε λαδωμένο ταψί και την πατάτε να απλώσει στον πάτο και τα τοιχώματα.
  2. Απλώνετε από πάνω τη μισή μυζήθρα και το βούτυρο. Πασπαλίζετε με κανέλα και με δυόσμο. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το απλώνετε από πάνω. Ρίχνετε τον ζωμό. Προσθέτετε την υπόλοιπη μυζήθρα, πασπαλίζετε με κανέλα και δυόσμο.
  3. Ανοίγετε την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο και σκεπάζετε την πίτα. Την πατάτε ολόγυρα να κλείσει με το κάτω φύλλο. Αν το φύλλο είναι ακέραιο, κάνετε με μαχαιράκι μερικά ανοίγματα από πάνω.
  4. Πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μια περίπου ώρα, μέχρι να ροδίσει. Τρώγεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: radicio.com

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κρεατόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για το φύλλο:
Αλεύρι: 500 γρ.
Γιαούρτι: 300 γρ.
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Αλάτι: 1 κοφτό κουταλάκι
Υλικά για τη γέμιση:
Βρασμένο και ψιλοκομμένο κρέας: 1 κιλό (αρνί, κατσίκι ή μοσχάρι)

Ζωμό κρέατος: 1 κούπα

Ξινομυζήθρα: 1 κιλό

Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει

Στάκα ή βούτυρο: 1/2 κούπα

Κανέλα: 1 κουταλάκι

Ψιλοκομμένο δυόσμο: 4 κουταλιές

Σουσάμι: λίγο για πασπάλισμα

Οδηγίες:
1. Kοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε και τα άλλα δύο υλικά και ζυμώνετε.

  1. Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο. Απλώνετε με τα χέρια σας τη μισή σε λαδωμένο ταψί και την πατάτε να απλώσει στον πάτο και τα τοιχώματα.
  2. Απλώνετε από πάνω τη μισή μυζήθρα και το βούτυρο. Πασπαλίζετε με κανέλα και με δυόσμο. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το απλώνετε από πάνω. Ρίχνετε τον ζωμό. Προσθέτετε την υπόλοιπη μυζήθρα, πασπαλίζετε με κανέλα και δυόσμο.
  3. Ανοίγετε την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο και σκεπάζετε την πίτα. Την πατάτε ολόγυρα να κλείσει με το κάτω φύλλο. Αν το φύλλο είναι ακέραιο, κάνετε με μαχαιράκι μερικά ανοίγματα από πάνω.
  4. Πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μια περίπου ώρα, μέχρι να ροδίσει. Τρώγεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: radicio.com

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Kρεατόπιτα

2 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

2 αρνίσια μπουτάκια

1 κιλό μυζήθρα

Δυόσμο

Αλάτι

Πιπέρι

1 γιαούρτι στραγγιστό των 250 γρ.

Λάδι (τον κεσέ του γιαουρτιού)

Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)

2 αυγά

Τον χυμό 2 λεμονιών

Σησάμι

Διαμοιρασμός Συνταγής

Συνδυάζεται με

Άσπρο Κρασί

Κόκκινο Κρασί

Καφές / Τσάι

Μπύρα

Τσίπουρο / Ούζο

Οδηγίες

Γέμιση:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κρέας κομμένο σε μικρές μερίδες, το σκεπάζουμε με νερό και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει, το μαδάμε και το βάζουμε σε ένα μπωλ.
Φύλλο:
Βάζουμε σε μία λεκάνη 1/2 κιλό περίπου αλεύρι, κάνουμε μια γουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι δουλεύοντας το μίγμα μας μέχρι να γίνει μία ζύμη που να ανοίγει φύλλο. Λαδώνουμε ένα πυρέξ, ανοίγουμε ένα φύλλο με την μισή ζύμη και το στρώνουμε στον πάτο του ταψιού.

Ρίχνουμε από πάνω μία στρώση κρέας (περίπου το μισό), μία στρώση μυζήθρα, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το υπόλοιπο κρέας και σκεπάζουμε με ένα φύλλο που ανοίγουμε με την υπόλοιπη ζύμη μας.
Επικάλυψη:
Με ένα πινελάκι λαδώνουμε το φύλλο και πασπαλίζουμε με σησάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Πηγή: xania.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κρεατόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για το φύλλο:
Αλεύρι:
500 γρ.
ιαούρτι:
300 γρ.
Ελαιόλαδο:
1/2 κούπα
Αλάτι:
1 κοφτό κουταλάκι
Υλικά για τη γέμιση:
Βρασμένο και ψιλοκομμένο κρέας:
1 κιλό (αρνί, κατσίκι ή μοσχάρι)
Ζωμό κρέατος:
1 κούπα
Ξινομυζήθρα Χανίων:
1 κιλό
Αλάτι, πιπέρι:
όσο σας αρέσει
Στάκη ή βούτυρο:
1/2 κούπα
Κανέλα:
1 κουταλάκι
Ψιλοκομμένο δυόσμο:
4 κουταλιές
Σουσάμι:
λίγο για πασπάλισμα
Οδηγίες:
1. Kοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε και τα άλλα δύο υλικά και ζυμώνετε.
2. Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο. Απλώνετε με τα χέρια σας τη μισή σε λαδωμένο ταψί και την πατάτε να απλώσει στον πάτο και τα τοιχώματα.
3. Απλώνετε από πάνω τη μισή μυζήθρα και το βούτυρο. Πασπαλίζετε με κανέλα και με δυόσμο. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το απλώνετε από πάνω. Ρίχνετε τον ζωμό. Προσθέτετε την υπόλοιπη μυζήθρα, πασπαλίζετε με κανέλα και δυόσμο.
4. Ανοίγετε την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο και σκεπάζετε την πίτα. Την πατάτε ολόγυρα να κλείσει με το κάτω φύλλο. Αν το φύλλο είναι ακέραιο, κάνετε με μαχαιράκι μερικά ανοίγματα από πάνω.
5. Πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μια περίπου ώρα, μέχρι να ροδίσει. Τρώγεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: radicio.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Κρεατόπιτα

2 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

2 αρνίσια μπουτάκια

1 κιλό μυζήθρα

Δυόσμο

Αλάτι

Πιπέρι

1 γιαούρτι στραγγιστό των 250 γρ.

Λάδι (τον κεσέ του γιαουρτιού)

Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)

2 αυγά

Τον χυμό 2 λεμονιών

Σησάμι

Διαμοιρασμός Συνταγής

Συνδυάζεται με

Άσπρο Κρασί

Κόκκινο Κρασί

Καφές / Τσάι

Μπύρα

Τσίπουρο / Ούζο

Οδηγίες

Γέμιση:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κρέας κομμένο σε μικρές μερίδες, το σκεπάζουμε με νερό και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει, το μαδάμε και το βάζουμε σε ένα μπωλ.
Φύλλο:
Βάζουμε σε μία λεκάνη 1/2 κιλό περίπου αλεύρι, κάνουμε μια γουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι δουλεύοντας το μίγμα μας μέχρι να γίνει μία ζύμη που να ανοίγει φύλλο. Λαδώνουμε ένα πυρέξ, ανοίγουμε ένα φύλλο με την μισή ζύμη και το στρώνουμε στον πάτο του ταψιού.

Ρίχνουμε από πάνω μία στρώση κρέας (περίπου το μισό), μία στρώση μυζήθρα, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το υπόλοιπο κρέας και σκεπάζουμε με ένα φύλλο που ανοίγουμε με την υπόλοιπη ζύμη μας.
Επικάλυψη:
Με ένα πινελάκι λαδώνουμε το φύλλο και πασπαλίζουμε με σησάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Πηγή: xania.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κρεατόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για το φύλλο:
Αλεύρι: 500 γρ.
Γιαούρτι: 300 γρ.
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Αλάτι: 1 κοφτό κουταλάκι
Υλικά για τη γέμιση:
Βρασμένο και ψιλοκομμένο κρέας: 1 κιλό (αρνί, κατσίκι ή μοσχάρι)

Ζωμό κρέατος: 1 κούπα

Ξινομυζήθρα: 1 κιλό

Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει

Στάκα ή βούτυρο: 1/2 κούπα

Κανέλα: 1 κουταλάκι

Ψιλοκομμένο δυόσμο: 4 κουταλιές

Σουσάμι: λίγο για πασπάλισμα

Οδηγίες:
1. Kοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε και τα άλλα δύο υλικά και ζυμώνετε.

  1. Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο. Απλώνετε με τα χέρια σας τη μισή σε λαδωμένο ταψί και την πατάτε να απλώσει στον πάτο και τα τοιχώματα.
  2. Απλώνετε από πάνω τη μισή μυζήθρα και το βούτυρο. Πασπαλίζετε με κανέλα και με δυόσμο. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το απλώνετε από πάνω. Ρίχνετε τον ζωμό. Προσθέτετε την υπόλοιπη μυζήθρα, πασπαλίζετε με κανέλα και δυόσμο.
  3. Ανοίγετε την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο και σκεπάζετε την πίτα. Την πατάτε ολόγυρα να κλείσει με το κάτω φύλλο. Αν το φύλλο είναι ακέραιο, κάνετε με μαχαιράκι μερικά ανοίγματα από πάνω.
  4. Πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μια περίπου ώρα, μέχρι να ροδίσει. Τρώγεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: radicio.com

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κρεατόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για το φύλλο:
Αλεύρι: 500 γρ.
Γιαούρτι: 300 γρ.
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Αλάτι: 1 κοφτό κουταλάκι
Υλικά για τη γέμιση:
Βρασμένο και ψιλοκομμένο κρέας: 1 κιλό (αρνί, κατσίκι ή μοσχάρι)

Ζωμό κρέατος: 1 κούπα

Ξινομυζήθρα: 1 κιλό

Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει

Στάκα ή βούτυρο: 1/2 κούπα

Κανέλα: 1 κουταλάκι

Ψιλοκομμένο δυόσμο: 4 κουταλιές

Σουσάμι: λίγο για πασπάλισμα

Οδηγίες:
1. Kοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε και τα άλλα δύο υλικά και ζυμώνετε.

  1. Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο. Απλώνετε με τα χέρια σας τη μισή σε λαδωμένο ταψί και την πατάτε να απλώσει στον πάτο και τα τοιχώματα.
  2. Απλώνετε από πάνω τη μισή μυζήθρα και το βούτυρο. Πασπαλίζετε με κανέλα και με δυόσμο. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το απλώνετε από πάνω. Ρίχνετε τον ζωμό. Προσθέτετε την υπόλοιπη μυζήθρα, πασπαλίζετε με κανέλα και δυόσμο.
  3. Ανοίγετε την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο και σκεπάζετε την πίτα. Την πατάτε ολόγυρα να κλείσει με το κάτω φύλλο. Αν το φύλλο είναι ακέραιο, κάνετε με μαχαιράκι μερικά ανοίγματα από πάνω.
  4. Πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μια περίπου ώρα, μέχρι να ροδίσει. Τρώγεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: radicio.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Κρεατόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για το φύλλο:
Αλεύρι: 500 γρ.
Γιαούρτι: 300 γρ.
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Αλάτι: 1 κοφτό κουταλάκι
Υλικά για τη γέμιση:
Βρασμένο και ψιλοκομμένο κρέας: 1 κιλό (αρνί, κατσίκι ή μοσχάρι)

Ζωμό κρέατος: 1 κούπα

Ξινομυζήθρα: 1 κιλό

Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει

Στάκα ή βούτυρο: 1/2 κούπα

Κανέλα: 1 κουταλάκι

Ψιλοκομμένο δυόσμο: 4 κουταλιές

Σουσάμι: λίγο για πασπάλισμα

Οδηγίες:
1. Kοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε και τα άλλα δύο υλικά και ζυμώνετε.

  1. Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο. Απλώνετε με τα χέρια σας τη μισή σε λαδωμένο ταψί και την πατάτε να απλώσει στον πάτο και τα τοιχώματα.
  2. Απλώνετε από πάνω τη μισή μυζήθρα και το βούτυρο. Πασπαλίζετε με κανέλα και με δυόσμο. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το απλώνετε από πάνω. Ρίχνετε τον ζωμό. Προσθέτετε την υπόλοιπη μυζήθρα, πασπαλίζετε με κανέλα και δυόσμο.
  3. Ανοίγετε την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο και σκεπάζετε την πίτα. Την πατάτε ολόγυρα να κλείσει με το κάτω φύλλο. Αν το φύλλο είναι ακέραιο, κάνετε με μαχαιράκι μερικά ανοίγματα από πάνω.
  4. Πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μια περίπου ώρα, μέχρι να ροδίσει. Τρώγεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: radicio.com

Μοιραστείτε το άρθρο