Υλικά
Φύλλο κρούστας 1 πακέτο λεπτό
Καλαμποκέλαιο 100 – 150 ml περίπου για άλειμμα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα ή καλαμποκέλαιο
Για το σιρόπι
Ζάχαρη 350 γρ
Νερό 350 ml
Κανέλα 1 ξυλάκι
Λεμόνι 2 κουταλιές σούπας από τον χυμό του
Για την επικάλυψη με σοκολάτα
Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 300 γρ
Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας γεμάτη
Γάλα 1 μικρό φλιτζάνι του καφέ
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τον χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσει από την στιγμή που θα ξεκινήσει η πρώτη βράση και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ραντίζουμε ένα φύλλο κρούστας με το λάδι, την πάνω άκρη του την αλείφουμε με την βοήθεια ενός πινέλου για να κολλήσει καλά πάνω του το δεύτερο φύλλο που θα βάλουμε.
Ραντίζουμε και το δεύτερο φύλλο με λάδι, διπλώνουμε λίγο τα φύλλα και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να τελειώσουν όλα.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Τα κόβουμε σε μικρές μπουκιές ενός δακτύλου.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και μόλις κάψει ξεκινάμε να τηγανίζουμε τα κουρκουμπίνια λίγα λίγα όχι όλα μαζί, με την ένωση των φύλλων πάντα από την κάτω μεριά, μέχρι να ροδίσουν καλά (θέλει προσοχή να μην μας ανοίξουν).
Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας όσα τηγανίζουμε και όπως είναι ζεστά τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι για 2 λεπτά.
{module [804]}
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα υπόλοιπα κουρκουμπίνια. Χωρίζουμε σε πιατέλα κάποιο μέρος από τα κουρκουμπίνια ώστε αυτά που θα γίνουν με σοκολάτα να τα βάλουμε στην κατάψυξη όπως είναι τηγανισμένα για 60 λεπτά να παγώσουν.
Σε αντικολλητικό σκεύος λιώνουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια μαζί με το βούτυρο και το γάλα.
Με την βοήθεια οδοντογλυφίδας βουτάμε ένα- ένα μέσα στην σοκολάτα τα παγωμένα κουρκουμπίνια και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα.
Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Πηγή: chefoulis.gr