ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο
120 γρ. ζάχαρη άχνη
1-2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. μαστίχα Χίου κοπανισμένη σε σκόνη
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού
ξύσμα μισού πορτοκαλιού
ΓΛΑΣΣΑΡΙΣΜΑ
σοκολάτα κουβερτούρα
γάλα
λικέρ πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε στο μείγμα τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο μείγμα αργά-αργά μαζί με το λικέρ, το ξύσμα πορτοκαλιού και την μαστίχα.
Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί για 2 ώρες περίπου. Πλάθετε τους κουραμπιέδες.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20΄ μέχρι να ροδίσουν.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΑ
Αναμειγνύετε την λιωμένη κουβερτούρα με λίγο καυτό γάλα και ελάχιστο (2 κ.σ.) λικέρ πορτοκαλιού.
Αφήνετε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και τους περνάτε απο το γλάσο που ετοιμάσατε.
Πηγή: gastrotourismos.gr