Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κουραμπιέδες αμυγδάλου

12/12/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ψαρόσουπα
0
SHARES
Share on Facebook

ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή

2 φλιτζάνια μαργαρίνη

2 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

800 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα

3 κρόκους αυγών

2 κουτ. σουπ. κονιάκ

3 βανίλιες

1 κουτ.γλυκ. σόδα

1 κουτ. σουπ. χυμό λεμόνι

1 1/2 κιλό για όλες τις χρήσεις

Για το πασπάλισμα

ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Δουλεύετε στο μίξερ ή σε ένα μπολ το βούτυρο μαζί με την μαργαρίνη, την ζάχαρη και το κονιάκ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Παράλληλα βάζετε τα αμύγδαλα να καβουρντιστούν σε μέτριο φούρνο για 7-12 λεπτά. Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα κόβετε όσο χονδρά ή ψηλά θέλετε εσείς.
  2. Προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου τους κρόκους των αυγών και δουλεύετε ξανά για 2-3 λεπτά ώστε να ενσωματωθούν.
  3. Ρίχνετε την σόδα διαλυμένη στον χυμό λεμονιού, τα αμύγδαλα, τις βανίλιες και ανακατεύετε ζωηρά. Αρχίζετε να ρίχνετε σιγά – σιγά το αλεύρι και να ζυμώνετε με το χέρι σας έτσι ώστε να αρχίσει το μείγμα να «σταθεροποιείται» Συνεχίζετε έτσι ώστε να πάρετε μια ζύμη αρκετά σφιχτή (αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα αλεύρι).
  4. Πλάθετε τις κουραμπιέδες στρογγυλούς ή μακρόστενους σε σχήμα μισοφέγγαρου. Τους τοποθετείτε σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
  5. Βγάζετε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο και τους αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Τους πασπαλίζετε με άφθονη ζάχαρη άχνη.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε τους κουραμπιέδες σας πιο ανάλαφρους αντικαταστήστε το βούτυρο με μαργαρίνη ελαιολάδου

Πηγή: mirsini.gr

Previous Post

Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη

Next Post

Χριστουγεννιάτικο κέικ με φρούτα και ξηρούς καρπούς

Next Post
Ψαρόσουπα

Χριστουγεννιάτικο κέικ με φρούτα και ξηρούς καρπούς

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ