ΥΛΙΚΑ
1.200 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
270 γρ. πατάτες, κομμένες σε κύβους
2 καρότα, κομμένα στη μέση και σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
1 στικ κανέλας
1 στικ σέλερι, κομμένο σε ροδέλες
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 lt ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κουνουπίδι και το σοτάρουμε για περίπου 1-2 λεπτά.
2 Έπειτα, προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
3 Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, ανακατεύουμε ξανά και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
4 Κατόπιν, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε εκ νέου και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
5 Ύστερα, αδειάζουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, την ντομάτα κονκασέ, τα φύλλα δάφνης, το στικ κανέλας, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
6 Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε το κουνουπίδι γιαχνί ζεστό.
Πηγή: giorgostsoulis.com